Music Stages presenteert Dido en Aeneas. Foto: Emelie Schäfer

Music Stages presenteert Dido en Aeneas. Foto: Emelie Schäfer

TRAILER

Eigentijdse opera Dido en Aeneas in de Hanzehof

Algemeen

ZUTPHEN - Music Stages presenteert Dido en Aeneas: een nieuwe productie van één van de mooiste barokopera’s aller tijden live in Zutphen op vrijdag 1 oktober om 19.00 uur in de Hanzehof.

Met het Nationaal Jeugdkoor, orkest en vooruitstrevende makers van nu creëert Music Stages (het Amsterdamse muziekproductiehuis ontstaan vanuit musici van het Koninklijk Concertgebouworkest) een eigentijdse opera die niet alleen muziekliefhebbers maar ook een nieuwe generatie publiek zal boeien. 

Het afgelopen jaar werd iedereen plotseling geconfronteerd met een vorm van isolement. Verplicht binnen zitten en je isoleren van de massa gaat de één beter af dan de ander maar in ieder geval weten we dat de situatie tijdelijk is. Wat als je eenzaamheid geen einddatum heeft? Dido is een vorstin die tot in de eeuwigheid boven haar volk staat, geïsoleerd in de rol die het leven haar heeft toebedeeld. Componiste Meriç Artaç en schrijfster Julia-Beth Harris maakten samen met Peter Leung (oud-danser van Het Nationale Ballet en nu flink aan de weg timmerend als choreograaf en regisseur) een eigentijdse proloog voor Dido en slaan daarmee een brug naar de eenzaamheid van nu.

Stagedirector Peter Leung en componiste Meriç Artaç werken voor het eerst samen om het eeuwenoude verhaal te herinterpreteren. Sopraan Irene Verburg vertolkt Dido, de jonge danseres Amber van Steeg van De Nationale Balletacademie vertolkt haar jonge alter ego, de jonge talentvolle tenor Steven van der Linden zingt Aeneas en de Britse sopraan Elisabeth Hetherington de rol van Belinda. Overige solo’s worden ingevuld door talentvolle zangeressen uit de Nationale Koren. 

Voor kaarten, zie hanzehof.nl

Trailer:


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant