<p>Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft de Meander uitgereikt aan Heleen Buijs-de Later en Frans van Uem. Foto: PR</p>

Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft de Meander uitgereikt aan Heleen Buijs-de Later en Frans van Uem. Foto: PR

Vertrekkende leden Dorpsraad Warnsveld krijgen Meander voor jarenlange inzet

WARNSVELD - Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft dinsdagavond 14 september de Meander uitgereikt aan Heleen Buijs-de Later en Frans van Uem. De gemeentelijke onderscheiding komt hen toe vanwege alle tijd, energie en inzet die zij hebben gestoken in het maatschappelijke leven in Warnsveld. In hun rol als voorzitter en secretaris van de Dorpsraad hebben zij, soms zichtbaar en ook minder zichtbaar, in de levens van veel mensen om zich heen het verschil gemaakt. Burgemeester Annemieke Vermeulen reikte de Meander aan hen uit tijdens het afscheid van de oude Dorpsraad in de Eekschuur.

Burgemeester Annemieke Vermeulen sprak hen toe bij het overhandigen van de Meander: “Ja, beste Heleen en Frans, wat een waslijst aan verdiensten en complimenten. Wat een enorme inzet en wat een liefde voor jullie mensen en jullie omgeving. Verdiensten die ik net in een vogelvlucht heb genoemd, maar waarmee jullie voor generaties lang de bodem hebben gelegd voor een fijn maatschappelijk leven in onze gemeente. Jullie hebben bestuurlijke kwaliteiten ingezet en tegelijk steeds jullie hart laten spreken… Jullie krijgen vandaag allebei de Meander. Voor alles wat jullie voor onze inwoners hier hebben gedaan. We zijn ontzettend dankbaar voor deze inzet en betrokkenheid. De Meander wordt slechts sporadisch uitgereikt en geniet onder onze inwoners veel waardering. Van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding en ik wens jullie allebei nog heel veel fijne jaren in goede gezondheid!”

Over de Meander
De Meander is een gemeentelijke onderscheiding en geeft blijk van waardering voor en dankbaarheid aan personen die zich op een bijzondere manier verdienstelijk maken voor de Zutphense samenleving. De Meander wordt uitgereikt sinds 1995 en de prijs bestaat uit een beeldje van Maïté Duval, een draagspeld van Goudsmid Zillah en een oorkonde van Trudie Demoed.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden