<p>De nieuwe serie Neleman wijnen die bij Jumbo verkrijgbaar zijn. Foto: PR</p>

De nieuwe serie Neleman wijnen die bij Jumbo verkrijgbaar zijn. Foto: PR

Neleman wijnen nu verkrijgbaar bij Jumbo

ZUTPHEN - Sinds deze maand heeft supermarktketen Jumbo in alle ruim 700 vestigingen in Nederland en België maar liefst 6 biologische wijnen van Neleman op het schap staan. En in de Jumbo Foodmarkten en Jumbo City winkels zelfs 8.

Derrick Neleman, oprichter van Neleman - inmiddels een coöperatie met meer dan 2600 leden - is er supertrots op dat deze samenwerking tot stand is gekomen. “Jumbo is een onderneming met oog voor duurzaamheid. Daarin viel nog wat te winnen in het wijnschap, en specifiek met Spaanse wijnen. Dan kun je niet om ons heen.” De wijnen hebben een uniek label dat bestaat uit twee grafische poppen. Die staan voor vriendschap, maar ook voor samen, samenwerken met de natuur, samen een bijzonder moment vieren met een glas wijn en samen de wereld mooier maken.

Primeur: Climate Footprint
Derrick Neleman: “Er is werk aan de winkel qua verduurzaming van de wijnwereld, het gaat te langzaam. Zeker in de supermarkten. Daarom is het echt goed nieuws dat onze biologische wijnen nu in alle Jumbo winkels te koop zijn. We maken ze in ons eigen wijnhuis bij Valencia, bio, vegan, geen toevoegingen, puur natuur. Jumbo heeft bovendien een primeur met onze wijn: op deze serie van Neleman staat als eerste onze climate footprint vermeld. Met behulp van CarbonCloud brengen we onze CO2 uitstoot in het complete productieproces in kaart. Zo monitoren we waar we nog stappen kunnen zetten. Van compenseren - wat we nog steeds blijven doen door bomen planten in het nationaal park Hoces del Cabriel waar onze wijngaarden liggen - naar reduceren en op termijn zelfs CO2-positief worden, dat is onze uitdaging. En we roepen alle stakeholders in de wijnbranche op met ons mee te doen.”

De nieuwe serie Neleman wijnen bij Jumbo bestaat uit: Neleman Verdejo (wit), Neleman Macabeo Chardonnay (wit), Neleman Tempranillo rosé, Neleman Cava Brut, Spaanse mousserende wijn, Neleman Tempranillo (rood) en Neleman Garnacha (rood). De andere twee wijnen die in de Jumbo City winkels en in de Jumbo foodmarkten liggen zijn de Neleman Signature Chardonnay Verdil (wit) en Neleman Signature Monastrell Tempranillo (rood).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden