<p>Eerste prijs: fontein. Foto: Karin Jensma </p>

Eerste prijs: fontein. Foto: Karin Jensma

Bekendmaking winnaars fotowedstrijd Abersonfonds

WARNSVELD – Stichting Abersonfonds riep voor de zomer inwoners op om kenmerkende foto’s van het dorp Warnsveld aan te leveren voor haar website (www.abersonfonds.nl). Er is prachtig materiaal aangeleverd waarvan dankbaar gebruik wordt gemaakt. Uit alle inzendingen zijn drie foto’s geselecteerd die beloond worden met een cadeaubon. Bij de selectie van deze foto’s heeft de jury gekeken of de foto technisch in orde was, of het beeld scherp en goed belicht was en of er sprake was van een mooi lijnenspel, en van diepte en gelaagdheid.

Prijswinnaars zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd. 

De eerste prijs, een cadeaubon ter waarde van 100 euro, gaat naar Karin Jensma voor de foto van de fontein. 


Eerste prijs: fontein. Foto: Karin Jensma

De tweede prijs, een cadeaubon ter waarde van 75 euro, is voor Harry Gelderman die de foto van de Hervormde Kerk maakte. 


Tweede prijs: Hervormde Kerk. Foto: Harry Gelderman 

En de derde prijs, een cadeaubon ter waarde van 50 euro, gaat naar Victor Bos voor de foto van de molen in het winterlandschap. 


Derde prijs: molen in winterlandschap. Foto: Victor Bos

Toelichting jurykeuze: “De Abersonfontein met op de achtergrond de woon- en zorginstelling Den Bouw heeft nipt de eerste prijs gekregen. De blauwe lucht en het blauwe bassin en de witte straal van de fontein is een mooi samenspel die in de foto fraai wordt weergegeven. De tweede prijs is de foto van de Hervormde Kerk met op de voorgrond de pomp en de lantaarn. Een prachtige sfeerfoto in de donkere regenachtige avonduren. De verlichte kerk en de natte klinkertjes bepalen in deze foto het sfeerbeeld. De derde prijs is voor een winters beeld van Warnsveld waar de molen een centrale plek inneemt. Anton Pieck had dit plaatje ook kunnen maken. De lucht en de sneeuw hebben een gelijke grijs/witte kleur en gaan zo naadloos in elkaar over. De contouren van de huizen en de molen komen daardoor sterker tot uiting.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden