Afbeelding

Almenseweg acht weken dicht voor rotonde N346

Algemeen

ZUTPHEN/LOCHEM - De provincie Gelderland start maandag 30 augustus met de vervanging van het kruispunt Lochemseweg/ Almenseweg door een rotonde. Deze maatregel verbetert de veiligheid van het doorgaande verkeer. De werkzaamheden duren acht weken en zijn naar verwachting op zaterdag 23 oktober klaar. Tijdens de ombouw is de Almenseweg dicht. Verkeer wordt omgeleid. De Lochemseweg N346 blijft wel open.

Om de hinder tot een minimum te beperken voert de provincie het werk in drie fasen uit. Eerst verlegt de provincie de parallelweg ten zuiden van de plek van de nieuwe rotonde en maakt vervolgens twee tijdelijke aansluitingen vanaf de Lochemseweg naar die parallelweg. Vervolgens legt de provincie de rotonde aan. Als laatste worden de tijdelijke aansluitingen naar de parallelweg weer verwijderd.
Tijdens de gehele periode is de Almenseweg aan twee kanten dicht. Vanaf de Vordense kant begint de afsluiting bij de Gazoorweg en vanaf de Almense kant bij de Lage Lochemseweg. Verkeer van en naar Almen wordt omgeleid via de N826, verkeer van en naar Zutphen en Vorden via de N319.

Lochemseweg open
De provinciale Lochemseweg N346 tussen Lochem en Zutphen blijft open. Tijdelijke verkeerslichten leiden gemotoriseerd- en landbouwverkeer vanaf de Lochemseweg via de parallelweg om de nieuw aan te leggen rotonde heen. Op de parallelweg staan afscheidingsblokken zodat fietsers en gemotoriseerd verkeer de rijbaan veilig naast elkaar kunnen gebruiken.
Het onderhoud en aanpassen van wegen bevordert de verkeersveiligheid. Maar tijdens het werk is overlast niet te vermijden. Weggebruikers kunnen bijdragen aan veiligheid van elkaar en wegwerkers door zich te houden aan een aantal regels: plan de reis op tijd en zorg voor aangepast rijgedrag. Volg aanwijzingen van verkeersregelaars stipt op. Houd rekening met vertraging en houd rekening met elkaar. Voorkom overlast voor omwonenden door geen sluiproutes te gebruiken.

Meer informatie
Meer informatie over het project vindt u op onderstaande website. Voor vragen kan op werkdagen contact worden opgenomen met het Provincieloket, tel 026-3599999 of per e-mail provincieloket@gelderland.nl.


gelderland.nl/N346-Zutphen-Lochem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant