<p>Het Popcollege is nu nog gevestigd aan De Stoven 22. Foto: PR</p>

Het Popcollege is nu nog gevestigd aan De Stoven 22. Foto: PR

Popcollege Zutphen moet op zoek naar nieuw onderkomen

ZUTPHEN - Het Popcollege Zutphen dreigt in acute huisvestingsproblemen te komen. Het pand aan De Stoven, waar de popschool sinds negen jaar is gevestigd, krijgt per 1 oktober aanstaande hoogstwaarschijnlijk een geheel nieuwe bestemming. Dat betekent dat de driehonderd leerlingen en acht docenten van het Popcollege op zoek moeten naar een nieuw onderkomen.

Voor Popcollege-directeur Luuk Nengerman en zijn team kwam dit nieuws begin deze week als een donderslag bij heldere hemel. “Er was geen enkele aanwijzing of signaal dat dit op deze korte termijn zou gaan gebeuren. Sterker nog, wij hadden deze eerste week van de vakantie gepland om ons pand helemaal op te knappen en nog meer een rock’n roll-look te geven. Precies zoals dat bij het Popcollege past. Maandag, kort voordat we daarmee wilden beginnen, kwam het bericht binnen”, vertelt Nengerman.

Schakelen
Dat betekende dat de knop om moest. Het opknapplan kon de prullenbak in. Het was direct schakelen naar nieuwe opties en een zeer waarschijnlijke verhuizing. Nengerman: “Schakelen zijn wij als muzikanten wel gewend, zeker in corona-tijd is niets zeker. Maar dit is niet alleen een probleem van mij of van ons als Popcollege. Dit is een probleem van de stad. Wij ontvangen iedere week driehonderd enthousiaste muziekleerlingen, jong en oud. En we groeien nog steeds gestaag. Wij leveren daarmee een substantiële bijdrage aan de popcultuur in Zutphen en regio. Dat is heel belangrijk voor de stad.”

Oplossing
Luuk Nengerman is sinds deze week volop in contact met gemeente, wethouders, politiek en andere partijen in Zutphen. Ondanks dat het huisvestingsprobleem zich uit het niets aandiende, is hij vol vertrouwen dat er een oplossing komt. “Waar we straks zullen zitten is nog spannend, maar onze lessen gaan gewoon door. Daar twijfel ik niet aan.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden