<p>Picknick lunchconcert in de tuin van Dat Bolwerck. Foto: PR</p>

Picknick lunchconcert in de tuin van Dat Bolwerck. Foto: PR

Het Internationaal Cellofestival Zutphen gaat door

ZUTPHEN - Het Internationaal Cellofestival Zutphen gaat door. Publiek kan bij alle concerten op anderhalve meter afstand van elkaar het meemaken. Uiteraard worden de coronarichtlijnen van het RIVM tijdens het festival in acht genomen. 

Concerten tijdens deze 11e editie van het Internationaal Cellofestival Zutphen:

Het Tibetaans Dodenboek
Dit meesterwerk van professor Xiaoyong Chen gaat op vrijdag 27 augustus in wereldpremière op het festival. Als geen ander weet professor Chen de geluiden van het binnenste om te zetten naar een taal die een ieder van ons kan begrijpen: muziek. Zonder de woorden te kunnen verstaan, dringen de geluiden door, tot diep in onze kern. Deze compositie is gebaseerd op het wereldberoemde Tibetaans Dodenboek, dat deel uitmaakt van de nyingma traditie binnen het Tibetaans Boeddhisme. Dit boek bestaat uit een verzameling teksten die het stervensproces in drie verschillende fasen beschrijven. De essentie van de nyingma traditie is dat we tot een innerlijke bevrijding kunnen komen door onze ware natuur te leren onderscheiden van onze eigen voorstellingen van de realiteit. Xiaoyong Chen heeft deze oude vertelling over het sterven, nieuw leven ingeblazen op zo’n wijze dat iedere toehoorder door zijn eigen interpretatie geraakt zal worden. De uitvoering bevat een solo zangpartij, gecomponeerd voor Tibetaanse boventoonzang. De klanken van de muziek zijn donker van kleur, die worden versterkt door een groot cello ensemble, een contrabas, orgel en twee slagwerkers. Tijdens het concert kan men eveneens de gotische kaarsenkroon van de Walburgiskerk bewonderen.

Picknick lunchconcert
Ja, op veler verzoek is er toch een picknickconcert. Op zaterdag 28 augustus om 13.00 uur kan men tijdens het picknickconcert heerlijk picknicken, genietend van de optredens in de tuin van Dat Bolwerck. Het lunchconcert wordt gegeven door cellisten van de Cello Academie Zutphen. Vergeet niet eigen kleedje of stoelen mee te nemen (afhankelijk van de coronamaatregelen kan het zijn dat de organisatie voor stoelen dient te zorgen). Bij het bestellen van een ticket kan men kiezen uit een picknickconcert met of zonder lunchbox. Er is vanwege de 1,5 meter regeling maar beperkt plaats in de tuin. Daarom is het aantal tickets per bestelling maximaal 4.

Bestel snel kaarten via www.cellowerckenzutphen.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden