Twee spelers uit de voorstelling Game Over
Fotograaf: Inès Kok
Twee spelers uit de voorstelling Game Over Fotograaf: Inès Kok

Jongeren maken voorstelling over gameverslaving

ZUTPHEN -  De jongeren van Theaterproject Taka Tuka hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten. Ze zijn achter de schermen druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de theatervoorstelling ‘Game Over’ die op 15 juli in de voormalige Reesink loods speelt.

In het verhaal volgen we Taylor wiens leven op rolletjes loopt met een veelbelovende danscarrière. Dan komt het moment dat hij moet vluchten en in het AZC terecht komt. Als zijn moeder ook nog ziek wordt sluit hij zichzelf helemaal af en begraaft zich in de gamewereld. Lux, een meisje met te veel geld en een megabrein, bedenkt een VR game waarin ze jongeren op de proef stelt. Taylor komt in het spel terecht en als zijn beste vriend en zusje er ook per ongeluk in komen wordt hij gedwongen tot een moeilijke beslissing. Wie kan hij vertrouwen en wat is echt belangrijk? 

Het unieke aan dit project is dat de hele productie met en door jongeren uit Zutphen tot stand is gekomen. Zij hebben het verhaal bedacht, scènes gefilmd (Arya Jalili), de choreografie voor twee dansstukken gemaakt, spelen live (eigen) muziek, er is een organisatieteam en bij de uitvoering zit de 18-jarige Wim Stephanus achter de knoppen, die tevens ook alle filmscènes heeft gemonteerd. Daarnaast heeft danstalent Madhan Ramadhan twee dansstukken toegevoegd die het geheel compleet maken; een dancebattle en een einddans met een lied dat in coronatijd is gemaakt. Theatermaker Inès Kok: “Bij de dansrepetitie zag ik al die jongeren hand in hand naast elkaar staan en ik kreeg echt een brok in mijn keel. Je hoort op dat moment de tekst: ‘If we fall, we will fall together, if we rise, we will rise together’. We konden met Taka Tuka lang niet met de hele groep bij elkaar komen, dus het is echt bijzonder dat we dit jaar op deze manier kunnen afsluiten, wat een feest!”

Taka Tuka is een theaterproject voor jongeren uit het AZC en Zutphen. De zaal is open vanaf 19.30 uur, de voorstelling begint om 20.00 uur. Tickets zijn beperkt beschikbaar met reservering via www.verzien.nl/gameover.


instagram.com/taka_tuka_zutphen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden