<p>Sleuteloverdracht Esra Bozdag aan de Scheurkamp in Warnsveld. Foto: Hagens Fotografie</p>

Sleuteloverdracht Esra Bozdag aan de Scheurkamp in Warnsveld. Foto: Hagens Fotografie

Ons Huis reikt laatste sleutel uit aan bewoners nieuwbouwproject Warnsveld

WARNSVELD - Vandaag, woensdag 2 juni, reikte woningcorporatie Ons Huis de laatste sleutel uit aan de bewoners van het nieuwbouwproject in Warnsveld. Ons Huis bouwde 28 sociale huurwoningen aan de Scheurkamp en Bieshorstlaan. De woningen kwamen in de plaats van de 26 woningen die in 2017 zijn gesloopt. De nieuwe woningen zijn gasloos, hebben een energiezuinige warmtepompinstallatie en zonnepanelen op het dak.

Het nieuwproject bestaat uit vijf blokken, waarvan drie aan de Scheurkamp en twee aan de Bieshorstlaan. De eerste huurders ontvingen op 18 mei hun sleutel. Esra Bozdag is met haar twee kinderen één van de eerste bewoners. Ze is blij met haar nieuwe woning: “Voor mij is dit een nieuw begin”.

Duurzaam
De woningen zijn gebouwd volgens de BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Dat komt overeen met label A+++. De woningen zijn goed geïsoleerd, gasloos, beschikken over zonnepanelen en over een duurzame warmtepompinstallatie die voor verwarming zorgt. Daarmee wonen de huurders niet alleen in een comfortabele woning. Ze zullen het ook merken aan de lage energierekening.

Onder de huurtoeslaggrens
Na de zomer van 2020 startte aannemer Veluwezoom Verkerk Bouw B.V. in opdracht van Ons Huis met de bouw van de 28 sociale huurwoningen. Het zijn allemaal eengezinswoningen met 3 slaapkamers in 2 verschillende typen: hoekwoningen en tussenwoningen. De huurprijzen liggen onder de huurtoeslaggrens. Dat betekent dat huurders, afhankelijk van hun inkomen en huishouden, in aanmerking kunnen komen voor huurtoeslag.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden