Odensehuis Zutphen start Creatief Initiatief

ZUTPHEN - Het Odensehuis in Zutphen begint op 12 mei met een wekelijkse inloopmiddag 'Creatief Initiatief'. Iedere woensdagmiddag kunnen de bezoekers aan de Martinetsingel 60 samen creatief lekker bezig zijn maar ook gezellig met elkaar van gedachten wisselen over van alles en nog wat.

Bij Creatief Initiatief worden ideeën aangedragen voor creatieve uitspattingen. Wie iets voor zichzelf wil doen kan dat natuurlijk ook. De middagen duren van 13.30 tot 15.30 uur en kosten 2,50 euro per keer, inclusief koffie/thee en de materialen die gebruikt worden. Aanmelden is mogelijk via de mail; coordinator@odensehuiszutphen.nl of telefonisch op 06-24954343. Uiteraard worden de RIVM-richtlijnen voor corona gevolgd. Hierdoor is er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Net als de andere Odensehuizen in Nederland biedt Odensehuis Zutphen mensen met (beginnend) geheugenverlies en hun naasten een perspectief om isolement te voorkomen. Het Odensehuis is dan ook een plek waar elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen centraal staan. Vrij toegankelijk, zonder diagnose of indicatie.
Het Odensehuis staat symbool voor de menselijke maat in de dementiezorg. Er wordt gewerkt vanuit de gedachte dat iemand met geheugenverlies of beginnende dementie nog steeds veel vaardigheden en kwaliteiten heeft. "Deze talenten willen we tot hun recht laten komen. We praten daarom over deelnemers in plaats van cliënten of patiënten. De deelnemer en zijn leven staan centraal, niet de ziekte en de zorg", aldus het Odensehuis.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden