Knikkerbaanwedstrijd Lea Dasbergschool groot succes
<p>Vince Schiebergen uit groep 3 met zijn knikkerbaan. Foto: PR</p>

Vince Schiebergen uit groep 3 met zijn knikkerbaan. Foto: PR

Knikkerbaanwedstrijd Lea Dasbergschool groot succes

ZUTPHEN - Het spel ging ditmaal niet om de knikkers, maar vooral om de baan. Alle kinderen van de Leas Dasbergschool in Zutphen waren op maandag 1 februari uitgedaagd om deel te nemen aan het Knikkerbaanspektakel. En dat leverde een stroom aan filmpjes op van de thuis gebouwde banen.

Goochelaar Steven Kazàn, bekend van onder meer Corona TV, legde in een filmpje uit wat de bedoeling was. De kinderen lieten er geen gras over groeien en leefden zich creatief helemaal uit. Bij de school kwam tal van filmpjes binnen, sommige met uitleg, andere met passende muziek maar ook “Ik wil graag weer naar school!.”
Een enthousiaste moeder liet het volgende aan de school weten. "Na een hele middag knutselen is onze Lea Sneeuwpret Piste gereed.
Ze hebben de hele middag veel 'sneeuwpret' gehad. Zoals jullie kunnen zien hebben ze er veel werk van gemaakt. Er is van allerlei kosteloos materiaal gebruikt. Van gebruikte plastic zakjes, wc-rolletjes, kartonnen dozen tot aan allerlei ander verpakkingsmateriaal.
Inmiddels is het al donker. De lampjes verlichten de knikkerpiste mooi! Er wordt nog volop mee gespeeld. Super leuk.”

Jury
Er werd een vakkundige jury aan het werk gezet, die per leeftijdscategorie mocht uitzoeken wie de mooiste banen had gebouwd. Op vrijdag 12 februari werden de prijswinnaars bekendgemaakt. In de onderbouw was dat de gezamenlijke baan van Mick Vredenberg en Vajèn Zwerus. In de bovenbouw was Maas Wassink met zijn knikkerbaan de winnaar. Dan waren er ook groepjes waarin kinderen uit de onder- en bovenbouw samen een baan bouwden. Het groepje van Inoa en Quinn Reugenbrink en Florien en Babet Schurink was hier de beste.
Op de facebookpagina Lea Dasberg School zijn veel leuke filmpjes en andere info te vinden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden