Online FIFA21-toernooi voor jongeren in voorjaarsvakantie

Online FIFA21-toernooi voor jongeren in voorjaarsvakantie

STEDENDRIEHOEK - Jongeren uit de gemeente Zutphen kunnen in de voorjaarsvakantie meedoen met een online FIFA2- toernooi. Ze kunnen hun digitale krachten meten met jongeren uit de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Lochem. Dankzij de samenwerking met Go Ahead Eagles en Home of esports is er een Playstation 5 te winnen en unieke Go Ahead Eagles prijzen.

Geen wintersport, geen uitjes, niet gezellig met de groep iets ondernemen. De voorjaarsvakantie komt eraan, maar door de corona-maatregelen is er voor jongeren weinig om naar uit te kijken. De gemeente Voorst bedacht daarom een online activiteit voor jongeren vanaf 12 jaar. Dit idee heeft de gemeente voorgelegd aan Go Ahead Eagles, Home of esports en aan de andere gemeenten in de Stedendriehoek.

Coronaproof
Zo is in korte tijd een event georganiseerd, met twee toernooien en een finaledag. En alles is coronaproof, want de deelnemers kunnen online, vanuit huis meedoen. Laura Werger, wethouder sport van de gemeente Zutphen: “Het is een pittige tijd voor jongeren. Minder sociale contacten, minder beweging, en dat terwijl sporten zoveel positieve energie geeft. Het is belangrijk dat we voor deze doelgroep iets extra’s organiseren. Met dit online FIFA toernooi doen we dat! En nu natuurlijk duimen dat onze gemeente het toernooi wint.” Annelies de Jonge, wethouder jeugd van de gemeente Zutphen: “Als gemeente organiseren we allerlei extra activiteiten voor jongeren om zo binnen de huidige coronamaatregelen toch in contact te blijven met elkaar. Een online FIFA toernooi is een goede manier om alle spanningen even los te laten. Tegenwoordig is een spelcomputer ook bijna niet meer weg te denken bij de jongeren. Ik verwacht een grote opkomst!”

Algemeen directeur Jan Willem van Dop van Go Ahead Eagles: “Het is fantastisch om te zien dat dit FIFA-toernooi enthousiast is opgepakt door zeven gemeenten in en rond de Stedendriehoek, waar een groot deel van onze achterban woont.”
“Gemeenten willen in deze tijd iets gaafs organiseren voor de jeugd,” vult Tjerk van der Maten aan. Hij is esports manager bij Home of esports. “Met ons online platform kunnen we samen met GAE en de gemeentes de jeugd op een toffe manier online samenbrengen.”
Als het toernooi goed bevalt, willen GAE, de gemeenten en Home of esports het event elk jaar organiseren.

Programma
Deelname is gratis en voor alle jongeren van 12 jaar en ouder. We spelen met clubs en landenteams om het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te houden. De finale wordt gespeeld met de top 8 FIFA spelers van beide open toernooien. De winnaar van de finale gaat met een PS5 naar huis.

Jongeren die in één van de Stedendriehoekgemeenten wonen, kunnen zich vanaf vrijdag 12 februari 15.00 uur inschrijven via www.ga-eagles.nl/fifa-toernooi.

De FIFA-toernooien vinden plaats op maandagmiddag 22 februari en woensdagmiddag 24 februari. De finale is op zaterdag 27 februari. Er is plek voor maximaal 128 jongeren per toernooidag. Totaal kunnen er dus maximaal 256 jongeren meedoen. Vol=vol.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden