Foto: PR

Hoe je thuiswerken weer leuk en efficiënt maakt in de tweede strenge lockdown

De tweede golf van de corona-pandemie is een feit en met de nieuwe strenge corona maatregelingen ziet het er naar uit dat we nog meer thuiswerken. Het is balen dat je je collega’s nu weer moet missen, maar de cijfers liegen er niet om en het is noodzaak om nu op de regels te letten. 

Het is van groot belang dat je positief blijft. Een leuke en efficiënte thuiswerkplek maakt dit een stuk makkelijker. Natuurlijk is het nodig om een paar goede ‘basics’ zoals een goede bureaustoel, headphone en werk laptop aan te schaffen. Je kunt uiteraard ook een iPad huren van Flexitrent indien nodig. Maar wat kun je nog meer doen? In dit artikel geven je een paar tips om het thuiswerken leuker, makkelijk en efficiënter te maken. 

Blijf in contact met je collega’s

Op kantoor is het super makkelijk om even langs die ene collega te lopen of een praatje te maken met die andere collega bij het koffiezetapparaat. Helaas is dat nu niet mogelijk. Toch is het van groot belang dat je ook tijdens het thuiswerken in contact blijft met je collega’s. Niet alleen op zakelijk, maar ook op persoonlijk vlak. Gelukkig zijn er vele videoconferentie tools zoals ZOOM, Hangout and Business Skype waar je meetings kunt houden. Daarnaast heb je vast ook een communicatietool waar je in kunt chatten, zoals slack. Hier kun je vragen stellen en voor hulp en support vragen, maar je kunt ze ook gebruiken om een vriendelijke conversatie te starten.

Blijf bewegen

Het is moeilijk om in beweging te blijven als je vanuit huis werkt. Het is erg verleidelijk om langer in bed te blijven liggen nu je niet naar je werk hoeft te reizen. Waar je normaal de fiets naar werk pakt of loopt naar het station om jouw trein te halen, zit je nu veelal stil. Je hoeft echter alleen maar uit je bed te rollen. En met een koelkast binnen handbereik, is het ook verleidelijk om lekker te snacken tussendoor. Zorg er daarom voor dat je wel aan je dagelijkse beweging komt. Doe mee aan een 30 dagen challenge, begin met yoga of loop een rondje in je pauze. Zo kun je even je hoofd leegmaken en een frisse neus halen. Heb je wel eens nagedacht over een kleine workout tussen je meetings door? Er zijn speciale apps die makkelijke, korte workouts hebben ontwikkeld. Deze zijn binnen enkele minuten te doen. Bekijk bijvoorbeeld de Office Workout App en de 7-Minute-Workout App. 

Werk veilig

Naast dat je werk leuk is, moet je er ook voor zorgen dat je werk veilig blijft. Als iedere werknemer op zijn eigen netwerk werkt, is de kans groter dat niet iedereen helemaal veilig werkt. Zorg daarom voor een beveiligingssysteem die iedere werknemer op zijn of haar laptop kan installeren en werk via VPN. Zo ga je internetcriminaliteit en hacks tegen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Flexitrent. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden