Sinterklaas Speelgoedactie Zutphen
Maarten-Jan van de Zutphense Uitdaging en Mirjam van 2Switch. Foto: PR
Maarten-Jan van de Zutphense Uitdaging en Mirjam van 2Switch. Foto: PR

Sinterklaas Speelgoedactie Zutphen

ZUTPHEN - Afgelopen zondag was het weer zo ver: de Sinterklaas Speelgoedactie. Georganiseerd door 2Switch Zutphen, samen met Stichting Cornerstone en De Zutphense Uitdaging. De actie is bedoeld voor gezinnen met kinderen tussen de 0 en 12 jaar die weinig te besteden hebben. Zij konden gratis speelgoed uitzoeken voor hun kinderen zodat zij nog wel Sinterklaas kunnen vieren. Uitnodigingen voor de actie werden uitgedeeld bij onder andere AZC’s, de Voedselbank en de Kledingbank.

Veel speelgoed ingebracht
In tegenstelling tot vorig jaar is dit jaar meer gecommuniceerd over de inzameling van speelgoed. Dat heeft naast het ingezamelde speelgoed door alle 2Switch filialen geresulteerd in nog meer ingezameld speelgoed speciaal voor deze actie. Wat ook opvalt is de grote hoeveelheid nieuw speelgoed. Er zijn veel donaties gedaan, zolders zijn opgeruimd en mensen hebben zelfs nieuw speelgoed gekocht specifiek voor deze actie. Mirjam van 2Switch Zutphen vertelt: “Het was hartverwarmend hoeveel mensen speelgoed kwamen doneren. Kinderen die hun speelgoed hebben uitgezocht en kwamen brengen om aan andere kinderen te geven. Maar ook grote partijen nieuw speelgoed”.

Sponsoren zorgen voor chocoladeletters en inpakpapier
Door de gespreide aanvangstijden was het nooit overvol in de winkel waardoor bezoekers genoeg afstand van elkaar konden houden. Zij konden in alle rust speelgoed voor kun kinderen uitzoeken. Door Albert Heijn De Brink in Zutphen zijn zakjes kruidnoten gedoneerd en door andere (anonieme) sponsoren zijn chocoladeletters, inpakpapier en plakband ter beschikking gesteld voor deze actie. Alle cadeautjes zijn mooi ingepakt en per kind voorzien van een zakje kruidnoten en een chocoladeletter. Bovendien waren er jute zakken om het Sinterklaasgevoel compleet te maken.

Door deze actie kunnen ruim 100 gezinnen en zo’n 250 kinderen dit jaar een heel fijn Sinterklaasfeest vieren. “Het is heel verdrietig dat het nodig is, maar we zijn wel heel blij dat we deze actie hebben kunnen doen”, aldus Mirjam. “We willen iedereen die een donatie heeft gedaan, speelgoed heeft ingebracht, mee heeft geholpen of op een andere manier een bijdrage heeft geleverd aan deze speelgoedactie heel hartelijk bedanken!”.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden