mike

Een overhemd met een borstzakje: do or don’t?

Overhemden met borstzakjes zie je steeds minder, vooral bij zakelijke overhemden. Vroeger hadden bijna alle overhemden een borstzakje, voor bijvoorbeeld een pen, bril of (vroeger) sigaretten. De overhemden met borstzakje waren eerder bedoeld als overhemden die je draagt wanneer je werkt. Bij chiquere gelegenheden werden eerder getailleerde overhemden gedragen zonder borstzakje. Een borstzakje kan het getailleerde effect van een overhemd in de weg zitten. Dus wanneer draag je een overhemd met een borstzakje of mouwlengte 7 overhemd met borstzakje? Dit artikel ligt toe wat de voordelen zijn van een borstzakje, maar ook wanneer je dit beter kunt vermijden. 

Een tijdloos kledingstuk

Overhemden met borstzakjes zijn al populair sinds de jaren 60. Tegenwoordig is het een kwestie van smaak of je wel of niet van borstzakjes houdt. Het borstzakje kan afdoen aan het getailleerde effect van een getailleerd overhemd. Bij niet-getailleerde overhemden voegt het borstzakje juist een tijdloos effect toe. Vele mannen kiezen hun overhemden gericht uit op of het overhemd wel of geen borstzakje heeft. Uiteindelijk ligt het aan jouw persoonlijke stijl of je een borstzakje fijn en mooi vindt. 

Een handige opslagplek

Het is altijd handig een opslagplek te hebben voor spulletjes die je snel bij de hand moet hebben. Hierbij kan je denken aan een pen, aansteker, pinpas of OV-chipkaart. In de winter zul je deze spullen snel in een jaszak stoppen, maar tijdens de zomer kan het fijn zijn om dit in een borstzakje te stoppen. Soms kun je het borstzakje nog sluiten met een rits of knoopje, zodat je niets verliest. Het is wel belangrijk dat je het borstzakje niet té vol propt met spullen, dit kan slordig staan. Al met al is een borstzakje een ideale plek om kleine spulletjes te bewaren die je snel bij de hand moet hebben. 

Wanneer een borstzakje niet gepast is

Er zijn een aantal gelegenheden wanneer een borstzakje niet gepast is. Een voorbeeld is het dragen van een trui over een overhemd met een borstzakje. Allereerst kun je geen spulletjes opbergen, wat een van de grootste voordelen van een borstzakje is. Daarnaast is het borstzakje vaak zichtbaar door de trui heen, dit kan een slordige indruk geven wanneer je er spulletjes in het hebt zitten. Ook het dragen van een overhemd met borstzakje in combinatie met een colbertje wordt afgeraden. 

Overhemden met borstzakjes zie je dus steeds minder deze dagen, maar waarom? Vele mensen vinden het minder stijlvol. Daarnaast zijn steeds meer overhemden getailleerd, wat niet goed samengaat met een borstzakje. Echter, is het onzin dat overhemden met borstzakjes niet modieus zijn. Zolang je het overhemd op een juiste manier draagt, is het juist een tijdloos kledingstuk. Sinds kort zijn er ook extra lange overhemden met borstzakje verkrijgbaar. Dus ben jij een lange man en wil je graag een mouwlengte 7 overhemd met borstzakje? Kijk dan eens op mouwlengte7.com. De overhemden winkel voor lange mannen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Mouwlengte7.com. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden