Hoe blijf je fit in de herfst?

De dagen worden langzaam korter en de regen komt soms met bakken uit de hemel. Een duidelijk teken dat de herfst nu toch echt is aangebroken. De hele dag bewolkt weer, een gure wind en kortere dagen zijn nou niet bepaald dingen die je helpen om fit te blijven. Het liefst blijf je binnen met een warm drankje, kijk je een leuke film of serie en dat het liefst nog met een lekkere snack erbij. Om er toch voor te zorgen dat je voldoende beweging krijgt in het najaar, zijn er een paar tips die kunnen helpen. Zo kom je toch nog fit de donkere dagen door! 

  1. Podcasts
    Het fenomeen van de laatste jaren, een podcast. Lange gesprekken, interviews of verhalen, het kan allemaal. Sommige zijn informatief, andere dienen puur voor entertainment. Zoek een podcast serie die je aanspreekt en interessant vindt. Het liefst ook een podcast die ongeveer een uur duurt. Vervolgens ga je elke keer als je de podcast wil luisteren een rondje lopen. Je hebt afleiding en kunt je ergens op concentreren, wie weet leer je nog iets én je bent aan het bewegen. Voor je het weet is het uur om en heb je een uurtje gewandeld. Natuurlijk is wandelen geen intensieve sport, maar voldoende beweging krijgen door bijvoorbeeld lopen of fietsen is ook ontzettend belangrijk. Om naar de podcast te luisteren heb je alleen een smartphone, koptelefoon of oordopjes nodig. Maak je gebruik van draadloze oordopjes? Vergeet dan ook niet je Apple AirPods hoesje mee te nemen. Mocht je podcast eerder klaar zijn dan dat je thuis bent en je wilt ook geen muziek meer luisteren, kun je ze veilig opbergen.

  1. Een sportmaatje 
    Heb je moeite om jezelf te motiveren? Schakel dan je partner of vriend(in) in om samen te bewegen. Dit kan een uurtje in de sportschool zijn, maar je kunt natuurlijk ook een uurtje gaan bijkletsen en ondertussen een rondje lopen. Doordat je in gesprek bent heb je haast niet door dat je in beweging bent en zie je het meer als een sociale activiteit, dan een sportactiviteit. Je slaat dus eigenlijk twee vliegen in één klap! Heeft je sportmaatje een keer geen tijd? Ga dan alleen op pad en bel eens naar je ouders of vrienden die je al lang niet hebt gesproken. Zo ben je toch niet helemaal alleen en maak je je ouders weer blij! Geen zin om de hele tijd je telefoon vast te houden? Doe dan oordopjes of een koptelefoon in. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zie hier

  1. Activity tracker
    Werkt het voor jou goed om met bepaalde doelen te werken? Maak dan gebruik van een activity tracker. Dit accessoire doe je om je pols en houdt verschillende dingen bij zoals, aantal stappen, je hartslag en je slaapritme. Bij de meeste activity trackers kun je voor elke dag een stappendoel instellen. Begin bijvoorbeeld met een doel van 5000 stappen per dag en bouw het zo op naar 10.000 of misschien wel nog meer! Omdat je met de activity tracker snel en eenvoudig je aantal stappen kunt zien en soms een streak kan bijhouden, motiveert het je weer om het doel te behalen. Je wilt natuurlijk niet je streak verbreken! Op smartphonehoesjes.nl vind je niet alleen telefoonhoesjes, maar ook deze handige activity trackers. Een betaalbare en handige gadget die jou fit houdt!

Dit artikel wordt u aangeboden door smartphonehoesjes.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden