Advidens slaat handen ineen met RegioBank
<p>Arthur Janssen: &ldquo;We realiseren een kantoor dat de samenwerking tussen Advidens en RegioBank met een soort winkelfunctie optimaal gestalte geeft.&rdquo; Foto: Eric Klop </p>

Arthur Janssen: “We realiseren een kantoor dat de samenwerking tussen Advidens en RegioBank met een soort winkelfunctie optimaal gestalte geeft.” Foto: Eric Klop

Advidens slaat handen ineen met RegioBank

Alle geldzaken tezamen in voormalig Dixons-pand aan Turfstraat

Door Eric Klop

ZUTPHEN – Advidens, de Zutphense specialist in financieel advies voor particulier en klein bedrijf, gaat samenwerken met RegioBank, Daartoe wordt aan de Turfstraat 41, dat ook wel bekend staat als het Dixons-pand, een gezamenlijk winkelkantoor betrokken. Een win-winsituatie op een locatie ‘waar je niet omheen kunt’.

“De combinatie met RegioBank biedt de klanten van Advidens voortaan de mogelijkheid om naast onafhankelijke begeleiding op financieel gebied ook een betaal- en spaarrekening af te sluiten”, verklaart Arthur Janssen die samen met mede-eigenaar Paul van Disseldorp in 2001 aan de wieg stond van het financieel adviesbureau. Begonnen aan de Zaadmarkt verhuisden zij twee jaar later naar het gebouw aan de Nieuwstad waarvan het souterrain ooit plaats bood aan de legendarische boekhandel Kobus. Nu staat een tweede verhuizing op stapel. “Naar een pand dat de samenwerking tussen Advidens en RegioBank optimaal gestalte kan geven”, aldus Janssen. “We streven naar een winkelfunctie met uitstraling waarvoor de Nieuwstad zich minder leent.”

Het nieuwe kantoor in het voormalige Dixons-pand waar zowel particulieren als kleine ondernemers terecht kunnen voor al hun geldzaken biedt daartoe wel alle gelegenheid. “De locatie is zeer centraal gelegen”, weet de financieel adviseur. “Het is een soort kruispunt van alles wat in Zutphen te doen is en te beleven valt. Je kunt er als het ware niet omheen. Bovenal kent het pand alle mogelijkheden om onze nieuwe bankfunctie uit te voeren en zal het zowel een goede en open ontvangst aan onze relaties bieden als een prettige werkplek voor onze tien medewerkers. Ik ga ervan uit dat het nieuwe kantoor eind dit jaar of begin 2021 zijn deuren opent. Als het pand netjes klaar is.”

Nu is de verbouwing nog in volle gang. Janssen: “We willen terug naar de situatie die begin jaren ’50 vorm kreeg. Toen vond herbouw plaats, nadat het oorspronkelijke pand bij het bombardement in oktober 1944 zware schade opliep en de gemeente na de oorlog de Overwelving wilde verbreden. De Turfstraat was destijds langer en het gebouw stond in de weg. Het was eigendom van de familie Geurtsen die er modehuis d’Overwelving exploiteerde en in de nieuwbouw verder ging onder de naam Modehuis Geurtsen. Later waren er achtereenvolgens Modecentrum Gaasbeek, een schoenenzaak van Bata en van 2000 tot het faillissement in 2016 elektronicabedrijf Dixons gevestigd. Sindsdien is het winkelpand qua gebruik wat in de versukkeling geraakt.”

Oude luister
Arthur Jansen geeft aan dat het pand In oude luister wordt hersteld. “Maar wel praktisch”, benadrukt hij. “Zo wordt afgeweken van de ingewikkelde indeling met meerdere etalages en een aparte in- en uitgang die bij de modebranche destijds in zwang was. Ook verwijderen we de luifel boven de entree. Die is in 1995 aangebracht door Modecentrum Gaasbeek, want dat was in die jaren heel erg ‘in’. Maar wel brengen we de oorspronkelijke hoogte terug en verwijderen we allerlei voorzetwanden die in de loop der jaren door de diverse gebruikers zijn aangebracht. Aldus ontstaat volop ruimte, waarin aan de hand van metaal en glas toch een moderne, beetje industriële uitstraling ontstaat. Lekker helder met veel licht, maar uiteraard wel rekening houdend met de privacy van de klant.”

Hoewel de oplevering van de winkel waarin Advidens samen met RegioBank een financiële win-winsituatie creëert nog even op zich laat wachten, is het pand aan de Nieuwstad al enige tijd nagenoeg ontmanteld. Met name vanwege corona werken de financieel adviseurs sinds eind maart zoveel mogelijk thuis, aan huis en via digitale media, maar kon naast de nieuwe locatie in de Turfstraat ook een tijdelijk pand worden geregeld om klanten te ontvangen voor een adviesgesprek. Hetgeen niet wegneemt dat voor de oude kantoorlocatie een nieuwe bestemming gloort. Samen met zijn compagnon zal Arthur Janssen hier een tweetal koopappartementen realiseren met elk een woonoppervlak van ruim 200 vierkante meter en een riant uitzicht op de Grote Gracht. Ook dat mag in de krant!


www.advidens.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden