Pettson & Findus: Findus gaat verhuizen. Foto: PR
Pettson & Findus: Findus gaat verhuizen. Foto: PR

Herfstvakantie met Cinekid in Luxor

ZUTPHEN - Iedere herfstvakantie vindt Cinekid plaats, het grootste kinderfilmfestival ter wereld. Onder de vlag Cinekid on tour vertoont Luxor Theater op 19, 20, 22 en 23 oktober om 15.00 uur een selectie uit het Cinekid-programma. Kaartjes voor deze voorstellingen zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa, zodat ouders en kinderen bij elkaar kunnen zitten met inachtneming van de coronamaatregelen. In Cinekid on tour bevat de volgende vier films.

Pettson & Findus: Findus gaat verhuizen (4+)
Ook dit derde deel van de live-action filmreeks over de zachtaardige boer Pettson en zijn geanimeerde kat Findus, is weer een vrolijke, vertederende kijkervaring vol gekkigheid en slapstick. Findus vindt zichzelf inmiddels groot genoeg om zelfstandig te worden, dus verbouwt Pettson, een oud wc-hokje om tot een huisje voor zijn kat. Maar als het eenmaal zover is, moeten de twee erg wennen aan hun nieuwe bestaan. Nederlands gesproken. Te zien op 19 oktober.

Verhalen met een staartje (6+)
Beestachtig leuke korte animaties over het dierenrijk. In Grote wolf & kleine wolf zien we een burenruzie tussen twee wolven, in Overboord een kameleon en een kiwi die zonder partner op de Ark van Noah proberen te sluipen, in De tijger zonder strepen een tijger die gepest wordt, omdat hij geen strepen heeft. En nog veel meer dieren komen langs. Nederlands gesproken. Te zien op 20 oktober.

Mier (9+)
Een mooie film over verantwoordelijkheid en leugentjes om eigen bestwil, die ondanks de zware onderwerpen ruimte laat voor komische feel good momenten. Het voetballertje Théo maakt zich zorgen om zijn vader. Nadat zijn ouders gescheiden zijn, is zijn vader begonnen met drinken en komt hierdoor vaak in de problemen. Om zijn vader gelukkig te maken, jokt Theo dat hij voor de beroemde club Arsenal gaat spelen. Papa is apetrots, maar wat als het leugentje uitkomt? Nederlands ondertiteld. Te zien op 22 oktober.

Kort maar krachtig (8+)
Spanning, ontroering en hilariteit in deze geweldige compilatie van animaties en live-action films. In het hilarische Buiten de pistes laten twee reddingswerkers een sterk staaltje slapstick zin, het mooie Mijn leven in Versailles is een ingetogen film over de ontluikende vriendschap tussen een meisje en haar chagrijnige oom en Alles op z’n tijd is een spannende live action film over tijdreizende flessenpost. Nederlands ondertiteld. Te zien op 23 oktober.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden