Komende week het Nederlands Film Festival On Tour bij Cinemajestic

Algemeen

ZUTPHEN - Het Nederlands Film Festival (NFF) presenteert dit jaar een unieke selectie van acht bijzondere films on tour. Cinemajestic omarmt dit prachtige project en biedt haar bezoekers een prachtige selectie films; met intieme verhalen, meeslepend drama en een opzwepend inkijkje voor en achter de schermen van de Nederlandse film.

Het is geen geheim dat door de sluiting en het uitblijven van grote Amerikaanse Blockbusters Cinemajestic bijna 30.000 bezoekers minder heeft verwelkomd dan vorig jaar. Ondanks dat blijft de bioscoop positief en ziet haar publiek wel terugkeren naar het grote witte doek en het gezellige avondje uit.

Vooral door het terugbrengen van klassiekers zoals de Harry Potter reeks, de concerten van André Rieu, operavoorstellingen en ladiesnights weet Cinemajestic een plus van 20 procent te behalen op deze eenmalige vertoningen in de bioscoop ten opzichte van vorig jaar. Daarom besteedt Cinemajestic meer aandacht aan eenmalige specials en is het daarom mogelijk om komende week deze prachtige films (aangeboden door NFF) te komen bekijken; Buiten is het feest, De Dick Maas methode, I.M., Kom hier dat ik u kus, Marionette, De Vogelwachter, La última primavera en de openingsfilm Buladó.

Wereldpremière Marionette
Als de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter naar Schotland verhuist om een nieuw leven te beginnen, is een van haar nieuwe patiënten de geheimzinnige, tienjarige Manny. Manny tekent traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Getroffen door de jongen ontwikkelt Marianne een obsessie waardoor ze grip op de realiteit verliest en zelfs vraagtekens zet bij de aard van het bestaan.

Cast: Thekla Reuten, Elijah Wolf, Emun Elliott, Bill Paterson, Peter Mullan en Sam Hazeldine.

Op dit moment hebben de meeste bezoekers gereserveerd voor de film de Vogelwachter. De film geniet in Zutphen veruit de meeste reserveringen tot nu. De vogelwachter woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op een afgelegen eiland. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.

Cast: Freek de Jonge, Sophie van Winden, Quiah Shilue en Nick Golterman.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant