Creatieve workshops in de Kinderboekenweek

ZUTPHEN/WARNSVELD - Van 30 september tot en met 11 oktober is het Kinderboekenweek! Onder het motto ‘En toen?’ gaan we terug in de tijd. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de oudheid. En natuurlijk zijn er leuke activiteiten. Aanmelden voor creatieve workshops in de bibliotheken Warnsveld en Zutphen is al mogelijk. Maak een mooie sprookjestekening, een stoere ridder te paard, of een vrolijk vaandel.

Sprookjestekening
De kinderen maken een eigen tekening bij inspirerende sprookjes. Ze gebruiken daarvoor professionele kleurpotloden en krijtmaterialen, waarbij ook de techniek van het inkleuren aan de orde komt. Met frottage-techniek, een lastige naam, maar een makkelijke en leuke manier om je tekening van verrassende effecten te voorzien.
Deze workshop van Pauline Nijenhuis vindt plaats op 30 september van 14:30 tot 15:45 uur in de Bibliotheek Zutphen.

Ridders te paard
De kinderen gaan in deze workshop ridders maken van chenille-draad, rietjes en kralen. De paarden van papier-maché staan al klaar, deze mogen ze met foamklei in allerlei kleuren gaan versieren. Daarna wordt een groot dienblad gevuld met zand, steentjes en houtjes. In het midden komt een groot kasteel te staan. Eromheen komen de resultaten, de zelfgemaakte ridders en paarden, van de workshop te staan. Deze workshop van Es ten Caat vindt plaats op 30 september van 14:30 tot 15:45 uur in de Bibliotheek Warnsveld.

Vrolijke vaandels en wapperende vlaggen
De kinderen maken een vaandel bij een boek over ridders en prinsessen of met een eigen ontworpen familiewapen.

Tijdens de workshop op 2 oktober gaan de kinderen een vaandel maken met wol, water en zeep en door wrijven de wol te vervilten. Ze laten zich inspireren door spannende verhalen over ridders en prinsessen.

In de workshops op 9 en 10 oktober maken de kinderen een vaandel gebaseerd op het familiewapen. Ze maken het van stof en bewerken dit met verf, stiften, stof, glimmende knopen en mooie linten. De naam of initialen van de kinderen zullen in het wapen verborgen zitten.

Deze workshop van Miriam Verbeek vindt plaats op 2 oktober van 15:00 tot 16:30 uur in de Bibliotheek Zutphen, op 9 oktober van 15:00 tot 16:30 uur in de Bibliotheek Warnsveld en op 10 oktober van 11:00 tot 12:30 uur in de Bibliotheek Zutphen.

Informatie en aanmelden
De workshops zijn voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Deelname is gratis, maar je moet wel vooraf aanmelden. Dat kan bij de balie in de Bibliotheek, of bel met 0575-512926 of stuur een e-mail aan info@graafschapbibliotheken.nl.
De werkstukken worden geëxposeerd in de Bibliotheek.

Het complete Kinderboekenweekprogramma met alle locaties en tijden is te vinden op de website.


www.graafschapbibliotheken.nl/agenda

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden