Cas Lankhorst in duel met een Activia speler. Foto: Suzanne Halfmouw

Warnsveldse Boys wint met 6-0 van Activia

Algemeen

WARNSVELD - Zondag 20 september 2020 stond de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen Activia. Na het bereiken van de volgende ronde van de KNVB beker door een 4-0 overwinning op Lochem was het nu een wedstrijd voor het 'echie'. Aan het begin van de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Denny van ’t Verlaat en gaf elk lid van de Warnsveldse Boys-selectie een bloem aan zijn ouders.

De Boys vlogen vanaf minuut 1 uit de startblokken want in de 13de minuut tekende Jesper Nachtegaal de 1-0 aan om gevolgd te worden door Leon Knuttel, die in de 15de minuut de 2-0 op de borden plaatste. De weinig scorende back Gijs Velthuis was van mening dat hij niet achter kon blijven en tekende met een mooie tegendraadse kopbal uit een voorzet de 3-0 aan in de 17de minuut. Dat de ploeg scherp was in de wedstrijd bleek wel toen Bart Spijkers in de 26ste minuut er als de kippen bij was om de 4-0 te scoren. Jarvin de Haan maakte in de 36ste minuut met een hard afstandsschot de 5-0. Dit werd tevens de ruststand op sportpark ’t Braamveld.

In de tweede helft liet Activia zich verder inzakken. Het voetbal van de Boys bleef goed en verzorgd maar de kansen die werden gecreëerd werden niet benut of raakten het houtwerk. In de 68ste minuut werd de 6-0 op de borden gezet nadat Activia een strakke voorzet van Leon Knuttel achter haar eigen doelman schiet.

Volgende week wacht er een eerste test in het nog prille seizoen. Dan gaan de Boys op bezoek bij Robur et Velocitas in Apeldoorn. Vorig seizoen was dat een moeilijke uitwedstrijd tegen een goed voetballende ploeg met kwaliteiten. Warnsveldse boys hoopt ook volgende week de supporters weer te kunnen begroeten bij de wedstrijd.