Spoedpost huisartsen Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - Per 1 september is huisartsenpost Zutphen officieel omgedoopt tot Spoedpost huisartsen. De naamgeving ‘Spoedpost huisartsen’ benadrukt nog eens dat de medische zorg die buiten kantoortijden wordt geleverd uitsluitend bedoeld is voor spoedgevallen.

In de regio Zutphen maken ruim 100.000 mensen gebruik van de Spoedpost. Overdag wordt de huisartsenzorg geleverd door 54 huisartsen, maar in de nacht is er maar 1 huisarts aanwezig. Dat betekent dat we met elkaar moeten zorgen dat de noodzakelijke medische hulp beschikbaar blijft voor die mensen die het echt nodig hebben. Om voor deze groep optimaal beschikbaar te zijn en adequaat te kunnen handelen bij spoedgevallen wordt er door de triagist van de Spoedpost huisartsen telefonisch bepaald of het nodig is dat patiënten gezien worden buiten kantoortijden en met welke urgentie ze moeten worden beoordeeld.

Een Spoedpost Huisartsen is, net als de SEH (Spoedeisende hulp), hoogwaardige medische zorg voor mensen in nood. Om die service te kunnen blijven verlenen zal er bekeken worden wat noodzakelijk is. Indien klachten niet passen bij spoedzorg dan wordt men verwezen naar de eigen huisarts. Wie twijfelt of klachten op de Spoedpost moeten worden gezien, wordt geadviseerd om eerst te kijken op de app 'moet ik naar de dokter' of op www.thuisarts.nl. Voor niet spoedeisende vragen kan men beter naar de eigen huisarts gaan.

De Spoedpost huisartsen is alleen toegankelijk na telefonisch contact. Men kan niet zonder afspraak komen. De wachttijd op de Spoedpost is afhankelijk van de klacht. De triagist koppelt een urgentie code aan de medische hulpvraag. Patiënten met ernstige klachten (hogere urgentie) gaan voor. Overweeg of het misschien efficiënter is om de volgende dag naar uw eigen huisarts te gaan. Dat geldt ook voor het maken van foto’s, het doen van laboratoriumonderzoek en het verwijzen naar specialisten. De Spoedpost zal dit alleen doen indien het medisch noodzakelijk is.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant