Als afsluiting vindt een gezamenlijk concert (opera) plaats in het amfitheater. Foto: PR
Als afsluiting vindt een gezamenlijk concert (opera) plaats in het amfitheater. Foto: PR

Rondje Klassiek: mini festival in Theetuin Vierakker

Algemeen

VIERAKKER - Op zondag 6 september is er een mini festival Rondje Klassiek van 13.30 tot 17.00 uur in de Theetuin Vierakker, IJsselweg 13. Vier korte concerten op vier verschillende podia bij de Theetuin in Vierakker, zowel binnen maar vooral buiten, inclusief kop thee of koffie met gebak. Met als afsluiting een gezamenlijk concert (opera) in het amfitheater.

Normaliter zou er begin juli de Zomer Academie Zutphen Vijfdaagse zijn, vijf dagen lang masterclasses, workshops en concerten op de mooiste plekjes in Zutphen. Helaas kon dit niet doorgaan. Maar Johannette Zomer heeft niet stilgezeten en gekeken naar andere mogelijkheden. Johannette vertelt: “Als musicus wil je graag voor publiek optreden, dat zit in je wezen. En ik heb gemerkt dat mensen het missen om naar een concert te gaan en te genieten van al het moois dat er is. Daarom heb ik samen met andere musici gekeken wat wel haalbaar is en zo is Rondje Klassiek ontstaan.”

Het publiek wandelt over het anderhalve hectare grote terrein en ontdekt bijzondere bomen, planten en struiken in de botanische tuin en geniet ondertussen van een diverse optredens. Vier korte concerten op vier verschillende podia bij de Theetuin in Vierakker, zowel binnen maar vooral buiten, inclusief kop thee of koffie met gebak. Gezamenlijke afsluiting is een opera in het amfitheater. De vier concerten worden gegeven door: Judith Kamerman (sopraan), pianiste Hua-Hsuan Lee (piano) en Peter Lusse (acteur en zanger) met hun kijk op opera; Jeroen Den Herder (cello solo); Wolfram Reisiger (accordeon) en Rina Rispens (zang) met kleinkunst repertoire; en Johannette Zomer (sopraan) en Michiel Niessen (luit) met 17e eeuwse barokliederen

Het publiek wordt in kleinere groepen opgedeeld en elke groep heeft zijn eigen route langs de vier podia, zodat alles coronaproof kan verlopen. Bij slecht weer worden de concerten naar binnen verplaatst.

Informatie en kaartverkoop
Entree 29,50 euro euro (inclusief consumptie en gebak), jeugd t/m 18 jaar 15 euro. De kaarten voor Rondje Klassiek zijn te koop via de website. Dit is een project van Zomer Academie Zutphen.


zomeracademiezutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant