Het Vuurspektakel Zutphen biedt altijd een boeiend schouwspel. Foto: Peter Slagboom
Het Vuurspektakel Zutphen biedt altijd een boeiend schouwspel. Foto: Peter Slagboom

Vuurspektakel Zutphen dit jaar op de IJsselkade

Algemeen

ZUTPHEN - Eens per jaar komen beginnende en gevorderde vuurdansers en danseressen vanuit de regio bij elkaar om een grote show neer te zetten van ongeveer 30 minuten. Dit jaar gebeurt dat op zaterdag 29 augustus vanaf 21.00 uur op de IJsselkade.

Het plan was eigenlijk om dit te laten plaatsvinden op de zaterdagavond in de kermisweek, maar vanwege het coronavirus en de daaraan verbonden regels en risico's was dit niet mogelijk. Toch is het gelukt het evenement door te laten gaan, zij het met wat aanpassingen.

Het terrein wordt ingedeeld in 6 (zones) rijen. Voor deze zones zijn tickets te koop, aan die tickets zit een tijd gebonden. Dit geldt niet alleen bij aankomst maar ook voor het vertrek vanaf het terrein. Dit zal allemaal gefaseerd gebeuren om zoveel mogelijk het risico op besmetting te beperken. Verder zal men door de vrijwilligers een plaats worden toegewezen in de rij waarvoor men een ticket heeft. Om het allemaal beheersbaar te houden mag er geen alcoholhoudende drank worden genuttigd op het terrein.

Van oorsprong was het een gratis evenement, maar vanwege de maatregelen, een beperkt aantal plekken en een gereguleerde aan- en afvoer van publiek, heeft de organisatie ervoor gekozen om met tickets te werken. Voor die tickets krijgt men niet alleen een gegarandeerde plek op 1,5 meter van elkaar, maar ook een flesje frisdrank en een mondkapje (voor wie dat graag wil). De mensen die in de eerste zone staan (VIP Zone) kunnen ook nog met de artiesten van de vuurwerkshow op een foto (uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter afstand).

Vanwege het beperkte aantal kaarten wordt geadviseerd snel een ticket te kopen via shop.ikbenaanwezig.nl/tickets en de zoekfunctie 'Vuurwerkspektakel Zutphen'. Er zijn diverse soorten kaarten beschikbaar. Let hierbij op de tijden dat u verwacht wordt.

Vuurdansers/-danseressen die nog willen aansluiten, kunnen zich aanmelden via onderstaand e-mailadres.


petra.dankers@upcmail.nl


Luuk en Iris brengen hun act vol vuur in Zutphen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant