Afbeelding
mike

Hoe hou je een strijkvrij overhemd in topvorm?

Algemeen

Een strijkvrij mouwlengte 7 overhemd heeft niets dan voordelen: geen strijkwerk en je kunt ze makkelijk, zorgeloos opbergen. Ideaal dus voor de drukbezette man die geen tijd heeft om te strijken of voor de zakenman die vaak onderweg is en regelmatig in het vliegtuig zit. Hou er wel rekening mee dat je een strijkvrij overhemd anders moet behandelen dan een normaal overhemd. Met deze tips hou je je favoriet strijkvrij overhemd alvast in topvorm. 


Gewoon versus strijkvrij overhemd

Het verschil tussen een gewoon overhemd en een strijkvrij overhemd zit hem in het gebruik van een goedje in de stof. Alles ziet er hetzelfde uit: romp, boord, manchetten, mouwen… Toch is het overhemd anders. Een strijkvrij overhemd is immers behandeld met een speciaal goedje. Net dat goedje maakt het overhemd strijkvrij. Om het goedje zo lang mogelijk op het overhemd te houden, moet je je overhemd op de juiste manier wassen. 

Let op de temperatuur

Het is verstandig om strijkvrije overhemden op 30 graden of kouder te wassen. Een hogere temperatuur brengt risico’s met zich mee: zo zou je overhemd kunnen krimpen of zelfs verkleuren. Extra tip: was overhemden enkel met andere overhemden en niet met andere kledingstukken. 

Gebruik vlekkenverwijderaar

Je zit op restaurant te genieten van een lekkere spaghetti bolognese tot het noodlot toeslaat: je maakt een vlek op je witte overhemd. In een hete wasmachine is de vlek er zo uit, maar met een strijkvrij overhemd is dat absoluut af te raden. Kies liever voor een vlekkenverwijderaar en was vervolgens je overhemd op de normale manier. 

Beperk het aantal toeren

Zowel voor normale overhemden als strijkvrije overhemden beperkt je best het aantal toeren van je wasmachine. Zowel 400, 600 als 800 toeren zijn prima snelheden. Ga je voor een hoger toerental dan zullen je overhemden (en kleding in het algemeen) sneller slijten. 

En wat na het wassen? 

Wanneer de wasmachine klaar is, haal je de kledij het best zo snel mogelijk uit de machine. Hang ze op aan een hanger. Het gewicht van het water zal de stof strak trekken. Eens het overhemd droog is, kun je het zonder te strijken aantrekken. Boord en mouwen strijken kan, maar is niet noodzakelijk. 

Ben je op zoek naar een stijlvol, strijkvrij overhemd in extra lange mouw? Neem dan zeker eens een kijkje op de website mouwlengte7.com. De meeste overhemden mouwlengte 7 vind je hier en maak gebruik van de filters om je nieuwe, favoriete strijkvrije overhemd te kiezen.

Dit artikel wordt u aangeboden door mouwlengte7.com. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant