Wekelijkse stille tocht voor vrijheid en viruswaarheid

Algemeen

ZUTPHEN - Elke dinsdagavond om 19.55 uur verzamelt zich een aantal Zutphenaren bij de viszaak naast de AH-XL op Polbroek, om daarna in een stille stoet door de stad te lopen. De wandeling duurt ongeveer dertig minuten en eindigt bij het gerechtsgebouw aan de Martinetsingel. Onderweg wordt het gemeentehuis aangedaan, waar bloemen voor de hoofdingang worden gelegd. Het gerechtsgebouw wordt opgevrolijkt met een aantal bananen.

Waarom doen de deelnemers dat? “Niet omdat we ergens tegen zijn, maar omdat we juist ergens vóór zijn: voor vrijheid, voor vrijheid van meningsuiting, voor vrije informatievoorziening, voor een open discussie in plaats van het elkaar toespelen van 'zwarte pieten'. Wij stellen vast dat deze waarden onder druk zijn komen te staan door hoe we als samenleving reageren op het corona-virus. Dat is zeer te betreuren, want juist deze tijd vraagt om een wakker en bewust burgerschap!”
Wie mee wil lopen is elke dinsdagavond welkom om aan te sluiten. Om misverstanden te voorkomen: het is een stille tocht, zonder spandoeken en dergelijke.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant