Grupo de Sur. Foto: Dina Furrer-van Vlimmeren.jpg
Grupo de Sur. Foto: Dina Furrer-van Vlimmeren.jpg

Kapel op ’t Rijsselt zoekt toevlucht in Hanzehof

Algemeen

EEFDE - Toen in de loop van het vorige seizoen het corona-virus toesloeg moesten de resterende Kapelconcerten worden geannuleerd. Podium en musici waren op slag hun inkomsten kwijt, de cultuur lag op z’n gat. En onvermijdelijk kwam de vraag: hoe verder met het nieuwe seizoen 2020/2021? Dat programma stond in februari al in de steigers. Maar door de anderhalve-metermaatregel is in de Kapel slechts plaats voor zo’n 40 à 45 bezoekers waardoor de concerten, financieel gezien, niet haalbaar zijn. Bovendien: komt het publiek na de zomer terug nu het virus nog niet is verslagen? Kortom, onzekerheid.

Maar een crisis maakt ook creatief en de culturele armoede heeft al lang genoeg geduurd. Daarom presenteert de Kapel toch haar programma voor 2020/2021, maar dan op een andere locatie.
De Kapelconcerten werden al sinds 2013 ook aangeboden op de website en in de brochure van de Hanzehof in Zutphen. Deze samenwerking wordt nu geïntensiveerd. De wijze waarop dat gebeurt kan worden omschreven als pragmatisch en concreet. Geen grote woorden, maar gebruik maken van elkaars sterke punten. De Kapel heeft een gevarieerd concertprogramma van hoog (inter)nationaal niveau waarmee een groot publiek wordt bereikt uit heel Nederland; de Hanzehof heeft een van de mooiste concertzalen van het land.
De organisatie van de Kapelconcerten is daarom verheugd te kunnen melden dat de concerten het komend seizoen tot nader order zullen plaatsvinden in de prachtige Buitensociëteit. In deze sfeervolle professionele omgeving is er letterlijk en figuurlijk voldoende ruimte om te zorgen voor de veiligheid van bezoekers, musici en medewerkers. Van de circa 700 plaatsen kunnen er 190 worden gebruikt.

Programma
De beide pijlers waarop de Kapelconcerten al jaren steunen zijn ook nu weer: variatie en kwaliteit. Het aantal concerten is zelfs uitgebreid want ook de geannuleerde concerten van het vorige seizoen krijgen een nieuwe kans. Het seizoen begint daarom al op 13 september met een pianorecital door de Engelse pianist Alexander Ullman, de meest recente winnaar van het prestigieuze internationale driejaarlijkse Liszt Pianoconcours. Zijn cd kreeg maar liefst vijf sterren van de Volkskrant. Andere hoogtepunten zijn het uit zes jonge musici bestaande ensemble The Counterpoints & Friends. Zij waren de absolute verrassing van 2019 en brengen feestelijke en elegante muziek van Telemann en Vivaldi.
En verder onder anderen twee klassiek geschoolde pianistes die, elk op een eigen concertvleugel, het theatrale aspect niet schuwen, een blaaskwintet dat het publiek von Kopf bis Fuss meeneemt naar de wereld van o.a. Marlene Dietrich en de zwoele tango van Grupo del Sur met zangeres Valeria Mignaco onder de titel De poëzie van het Zuiden.
Het hele programma is te vinden op de website. Meer informatie via tel. 0575-570521.


www.kapeloptrijsselt.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld