Mirjam Radstake, directeur/programmeur van Schouwburg Lochem zal bij Theater Hanzehof zich bezig gaan houden met het programmeren van de theaterzaal. Foto: PR
Mirjam Radstake, directeur/programmeur van Schouwburg Lochem zal bij Theater Hanzehof zich bezig gaan houden met het programmeren van de theaterzaal. Foto: PR

Theater Hanzehof en Schouwburg Lochem starten samenwerking

ZUTPHEN/LOCHEM - Na geruime tijd in gesprek te zijn over eventuele samenwerking hebben beide partijen in juli de knoop doorgehakt. Er komt een intensieve samenwerking tussen Schouwburg Lochem, de Buitensociëteit en Theater Hanzehof. Op het gebied van programma zal directeur/programmeur van Schouwburg Lochem, Mirjam Radstake, ook in Zutphen aan de slag gaan. Na het vertrek van programmeur Jelle van der Meulen kwam dit als een welkome en waardige oplossing.

Van der Meulen vertrekt per september naar Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden. Aan Mirjam Radstake de taak om het voorjaar te voorzien van een boeiend theateraanbod waarbij voor haar de focus zal liggen op de theaterzaal van de Hanzehof.

Deze regionale samenwerking is de uitkomst van gesprekken die al een tijd lopen over hoe partijen efficiënt samen kunnen werken. Mirjam Radstake: "Voor ons is dit een logische stap, de gesprekken over samenwerking tussen beide theaters werden al een tijdje gevoerd. Vooralsnog beginnen we met co-programmering, waarbij we zullen zoeken naar de juiste programmering voor de regio. Maar ook verdere samenwerking zijn we aan het onderzoeken. Natuurlijk is het van belang dat ieder theater haar eigen signatuur houdt, maar ik geloof dat er nog veel winst te behalen is. Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking!".

Johan Boonekamp, interim-directeur Theater Hanzehof: "Vorig jaar zijn we al samen opgetrokken en hebben we plannen gemaakt. Hoe deze vorm te geven was onderwerp van gesprek. Dat samenwerking logisch is, is geen bijzonderheid voor de Hanzehof. Vele initiatieven van vorig jaar worden al geëffectueerd. De samenwerking met Schouwburg Lochem is een mooie kans om de regio en Zutphen sterker te maken en voor te bereiden op een mooie toekomst met betrekking tot het culturele voorzieningenniveau."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden