Kunstenaar Edith Meijering in haar atelier aan de Kolenstraat 27.
Kunstenaar Edith Meijering in haar atelier aan de Kolenstraat 27.

Open Ateliers in Kolenstraat en Groenmarkt

ZUTPHEN - De Zutphense kunstenaars Mounira Al Solh en Edith Meijering houden zaterdag 18 juli open atelier met als afsluiting een ‘Sharing Dish’. “Kunst is nodig, vooral nu in coronatijd.”

Door Alize Hillebrink

“Het wint aan levendigheid in de Kolenstraat nu het kunstenaarsechtpaar Mourira Al Solh en schrijver Fadi El Tofeili zich heeft gevestigd aan de Groenmarkt 24,” vertelt kunstenares Edith Meijering. De achterzijde van de ateliers van de kunstenaars grenzen aan elkaar. Tijd voor een ‘open’ kunstfeestje, waarbij ontmoeting centraal staat.

Behoefte aan kunst
Zaterdag 18 juli presenteren de kunstenaars zich aan het publiek en gaan ze met bezoekers in gesprek. “De opzet is klein en intiem,” zegt Meijering. “De menselijke maat is een kwaliteit van Zutphen en daar is ontzettend veel behoefte aan.” Volgens de kunstenaar zullen door online winkelen en de coronacrisis veel bedrijven verdwijnen en gaan er ook in de kunstsector klappen vallen. "Terwijl kunst juist nu zo belangrijk is. Kunstenaars geven de stad een ziel en dat is verrijkend voor Zutphen. Daarom slaan we de handen ineen, om de culturele energie in de oude binnenstad te versterken.”

Kunstprogramma zaterdag 18 juli
Vanaf 13.00 uur: Open Atelierpresentatie met het laatste recente werk van Edith Meijering. Adres: Atelier Kolenstraat 27. van Edith Meijering

Vanaf 16.00 uur: Performance door de jonge kunstenaar Sarah Naqvi van Ateliers 63. Titel van het werk: “Aao Kabhi ghar Biriyani khaane”. Adres: Atelier Modca Beirut, Groenmarkt 24 (voormalige schoenmakerij). In verband met de coronamaatregelen maximaal zeven personen per keer.

Vanaf 18.00 uur: Sharing Dish

Toegang is gratis, maar wel even van te voren aanmelden via: email@edithmeijering.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden