De hele zomer lang is er van alles te doen voor kinderen in de Musea Zutphen. Foto: PR
De hele zomer lang is er van alles te doen voor kinderen in de Musea Zutphen. Foto: PR

Zomerprogramma Musea Zutphen

ZUTPHEN - De zomervakantie staat voor de deur. Een mooi moment om op ontdekking te gaan in eigen land. Bezoek de Musea Zutphen, waar je twee musea onder één dak vind: het cultuurhistorische Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak voor beeldende kunst. Deze zomer bieden de musea diverse tentoonstellingen en een activiteitenprogramma voor kinderen.

Code geel & Zonnig in Museum Henriette Polak
Deze zomer brengen we Frankrijk naar Zutphen in een overzichtstentoonstelling van publiekslieveling Wim Oepts. Museum Henriette Polak beheert de grootste verzameling van zijn werken in Nederland. Wim Oepts blinkt uit in gelaagde, haast abstracte composities en een intens kleurgebruik. De verzengende middaghitte boven een golvend Frans berglandschap, paarse lavendelvelden tegen een diepblauwe licht, lommerrijke straatjes en pleinen.

Museumkids zomerprogramma
De hele zomer lang is er van alles te doen voor kinderen in de Musea Zutphen. Zo zijn er iedere woensdagmiddag creatieve workshops, waarin ze onder begeleiding van kunstenaars en museumdocenten elke week iets nieuws maken. Op zaterdagen zijn er gratis speurtochten en activiteiten beschikbaar voor beide musea. En voor het hele gezin is er de spannende tabletgame Family Challenge, waarin het ‘Verhaal van Zutphen’ ontrafelt wordt door het oplossen van puzzels en spellen. Voor meer informatie, check de ‘Activiteiten’ pagina op www.museazutphen.nl.

Judith Minks | Freckles & more
Museum Henriette Polak presenteert deze zomer de prachtige foto’s van Judith Minks: de indrukwekkende portretserie Freckles en de series Moments in time en Hotelrooms. Het doet denken aan het werk van Erwin Olaf. De foto’s zijn tegelijkertijd intiem en afstandelijk, een intrigerende combinatie.

Verhalen van Vrijheid in het Stedelijk Museum Zutphen
Het Stedelijk Museum Zutphen toont Verhalen van Vrijheid, een tentoonstelling waarin allerlei vormen van (on)vrijheid aan bod komen: van de bevrijding van Nederland en de verhalen van vluchtelingen van nu tot vrijheid van expressie. Met werk van Mounira Al Sohl, Farzad Ariannejad en Marvel Harris.

Rondleidingen
Deze zomer bieden de Musea Zutphen twee soorten rondleidingen aan. Op zondagen kunnen museumbezoekers deelnemen aan de gratis ‘Uitgelicht op zondag’ flitsrondleiding. De rondleiders lichtten één kunstwerk of object uit de collecties van het Stedelijk Museum Zutphen of Museum Henriette Polak uit. Elke week een ander verhaal. Daarnaast is het voor museumbezoekers weer mogelijk om kleinschalige rondleidingen te boeken voor een speciale prijs. Door het boeken van deze rondleiding worden de Musea Zutphen en onze rondleiders gesteund. Voor meer informatie, check de ‘Activiteiten ’pagina op www.museazutphen.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden