Met je kind naar de tandarts: tips en tricks

Het kan soms best een onderneming zijn om met je kind naar de tandarts te gaan. Misschien vind je kind het spannend om te gaan, heeft hij of zij geen zin.. Hoe zorg je ervoor dat je op een goede manier met je kind naar de tandarts kunt gaan? Met deze tips en tricks gaat het zeker weten lukken!

Maak er een uitje van

Als je merkt dat je kind geen zin heeft om naar de tandarts te gaan, zorg er dan voor dat je er echt een uitje van maakt. Ga bijvoorbeeld eerst iets leuks doen en zorg er op een natuurlijke manier voor dat het bezoek nou eenmaal bij die dag hoort.

Een beloning

Ondanks dat een beloning niet altijd een juiste manier is voor een kind, kan je dit wel toepassen bij een bezoek aan de tandarts. Als je merkt dat je kind angstig is, geef dan aan dat hij of zij daarna een beloning kan krijgen. Koop bijvoorbeeld een ijsje daarna of ga iets gezelligs doen. Zo houdt je kind het beter en langer vol in de tandartsstoel en worden er ook positieve associaties gemaakt.

Cadeautje bij de tandarts

De tandarts heeft natuurlijk tal van kinderen over de vloer gehad en kan vaak goed omgaan met kinderen. Soms krijgt je kind dan ook bij de tandarts een kleinigheidje als ze zich sterk gehouden hebben. En hoe leuk is het voor een kind om dan iets uit te zoeken? Uit zelf geen angstenWist je dat 40% van de volwassen Nederlanders last heeft van angsten voor de tandarts? Het zou best kunnen zijn dat jij als ouder hier ook last van hebt. Probeer de angsten die je zelf hebt dan ook niet te projecteren op je kind. Zodra je kind jouw angst voelt, zou het weleens kunnen zijn dat hij of zij hier ook angsten voor gaat ontwikkelen. En dat is nergens voor nodig! En het is bovendien zonde als je kind angstig wordt omdat jij dit ook bent.

De broertjes of zusjes

Heb je meerdere kinderen? Maak dan een afspraak om ze allemaal in één keer langs te laten komen. Als het ene kind sowieso niet angstig is, dan kan het angstige kind zien dat het allemaal zo erg nog niet is. Dan ligt de focus meer op de positieve, dan de negatieve ervaring.

Op zoek naar een tandarts

Het fijnst is als je een goede tandarts hebt die goed zorgt voor je kind of kinderen. Dat scheelt al enorm veel! Ben je nog op zoek naar een tandarts? Dan is de tandarts in Zoetermeer een goede optie.

Dit artikel wordt u aangeboden door Tandartsenkliniek.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave... 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden