Beiaardier Bauke Reitsma, hier in de St. Laurenstoren in Weesp, geeft eerste Wijnhuisconcert. Foto: PR
Beiaardier Bauke Reitsma, hier in de St. Laurenstoren in Weesp, geeft eerste Wijnhuisconcert. Foto: PR

Wijnhuisconcerten weer van start

ZUTPHEN - Vrijdag 10 juli om 19:30 uur gaat de jaarlijkse serie van vier Wijnhuisconcerten weer van start. Het eerste concert wordt gegeven door Bauke Reitsma.

Bauke Reitsma (1976) is stadsbeiaardier van Almere, Baarn, Bathmen, Deventer en Weesp. Naast reguliere (markt)concerten geeft hij concerten in binnen- en buitenland. Hij trad op in Nederland, België, Frankrijk, Ierland en Litouwen, waar hij gastbeiaardier was in het Pazaislio (Zomer Muziek) Festival. Bauke volgde zijn opleiding aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Bernard Winsemius, Jacques Maassen, Frans Haagen en Henk Verhoef. Hij is tevens werkzaam als organist in de H. Nicolaaskerk in Eemnes.

Volledig coronaproof is het concert te beluisteren door de hele binnenstad maar wie dat in alle rust zonder bijgeluiden wil doen kan goed terecht in de luistertuin in het Wöhrmannhofje Daar is ook het bestuur van de stichting Vrienden van het Carillon te vinden voor wie meer wil weten van het Wijnhuiscarillon en het werk van de stichting.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden