Fluisterboten op de Berkel. Foto: Gerard Kiezebrink
Fluisterboten op de Berkel. Foto: Gerard Kiezebrink

De fluisterboten Zutphen gaan weer varen

ZUTPHEN - Vanaf 1 juli is het weer mogelijk om mooie vaartochten te maken op de Berkel en de Zutphense grachten. De vaargasten kunnen vanaf het water weer zo’n vijf kwartier, lekker genieten van de historische stad en mooie natuur. De schippers staan te trappelen om hierover mooi verhalen te vertellen.

Door versoepeling van de coronamaatregelen kunnen de schippers weer beperkt starten. Dit betekent dat zij alleen met de vijf grote boten gaan varen. In verband met de 1,5 meter maat kunnen er maximaal vijf vaargasten per boot worden meegenomen. Ze varen voorlopig alleen op werkdagen. De afvaarttijden zijn ongewijzigd gebleven: vertrek om 11.00 uur, 13.00 en 15.00 uur.

Reserveren kan alleen via de site, minimaal één dag van tevoren en maximaal één week van tevoren. Het is dus niet mogelijk kaarten te kopen bij de kassa.
De RIVM richtlijnen en het eigen protocol zijn van toepassing. Dat betekent dat de gasten gezond moeten zijn en geen hoest- en/of koortsverschijnselen mogen hebben.

De schippers mogen in verband met deze richtlijnen niet helpen bij het in- en uitstappen. Dus de gasten moeten voldoende mobiel zijn dat ze zelfstandig in- en uit kunnen stappen. De boten worden voor iedere afvaart schoongemaakt en op de kade zijn desinfecterende middelen aanwezig.
Door werkzaamheden aan de kade is nu een tijdelijke opstapplaats aan de andere zijde van de Berkelruïne, nabij de Louisebrug. Het adres is ongewijzigd gebleven. Van harte welkom aan de Rijkenhage 1 in Zutphen.


fluisterboot-zutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten