Jacqueline Roelofs nieuwe baas Graafschap Bibliotheken

ZUTPHEN - Graafschap Bibliotheken krijgt op 1 augustus dit jaar een nieuwe directeur-bestuurder. Jacqueline Roelofs volgt dan Gerard Huis in ´t Veld op die met pensioen gaat na 35 jaar aan de bibliotheek verbonden te zijn geweest. De organisatie is zeer verheugd met haar komst. Roelofs brengt veel bibliotheekervaring met zich mee.

De afgelopen vijf jaar is Jacqueline Roelofs als directeur Markt en Innovatie van Biblionet Groningen verantwoordelijk geweest voor de transitie van de klassieke bibliotheek naar de maatschappelijk-educatieve bibliotheek voor de elf gemeenten waar Biblionet voor werkt. Tevens is zij sinds twee jaar voorzitter van de innovatieraad van de Koninklijke Bibliotheek. Daarvoor was ze directeur HR bij Rijnbrink, het facilitaire bedrijf voor de openbare bibliotheken in de provincies Overijssel en Gelderland.

Leven lang leren
Jacqueline Roelofs wil met haar achtergrond bijdragen aan de belangrijke maatschappelijke culturele taak van Graafschap bibliotheken. “In een veranderende samenleving verandert ook de rol van de bibliotheek. Er zijn al veel stappen gezet naar een mooie brede bibliotheekvoorziening die van waarde is voor alle inwoners. Ik wil samen met medewerkers en partners de bibliotheken doorontwikkelen van maatschappelijk-educatieve bibliotheken naar de bibliotheek als platform. Een platform waarop de inwoners elkaar fysiek en digitaal ontmoeten om te ontdekken, te leren en te werken aan persoonlijke ontwikkeling: een leven lang leren”, aldus Roelofs.
Graafschap bibliotheken richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van burgers en het verbeteren van maatschappelijke kansen. Alle inwoners, jong en oud(er), van de gemeenten Lochem en Zutphen zijn welkom om er te komen lezen, te leren en elkaar te ontmoeten. In de bibliotheken in Zutphen, Warnsveld, Lochem en Gorssel kunnen mensen hun kennis en verbeeldingskracht vergroten, zichzelf ontwikkelen en hun horizon verbreden.


www.graafschapbibliotheken.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden