Afbeelding

Tips voor tijdens het thuisblijven

Algemeen

Nu de meeste mensen noodgedwongen thuisblijven of -werken tijdens de corona-crisis, zoeken veel mensen activiteiten om de tijd mee te verdrijven. Gelukkig is er veel te verzinnen waarmee je je vrije tijd goed kan besteden. Welke activiteiten zijn nou het leukste om te doen als je thuis zit? Huurzone zocht het uit, lees verder voor de tips

Ten eerste is het belangrijk om, ondanks dat je thuis zit, te proberen in beweging te blijven. Dit kan op oneindig veel manieren. Je kan verschillende work-outs volgen via bijvoorbeeld YouTube waar het hele gezin aan mee kan doen. Vaak heb je voor deze work-outs geen materiaal nodig, dus ze zijn ideaal voor thuis. Enkele sportscholen organiseren ook online lessen, deze zijn ook afgestemd op mensen die thuis zitten. Als je in een rustig gebied woont, kun je een klein rondje lopen om je huis (of nog beter: door de tuin, als je woonsituatie dit toelaat), zolang je maar uit de buurt blijft van anderen.

Als je thuiszit maar wel graag de buitenlucht op wil zoeken, dan kun je in de tuin aan de slag met bijvoorbeeld het klaarmaken van je tuin voor de zomer. Onkruid verwijderen en even de boel schoffelen zorgt ervoor dat je tuin er weer netter bij ligt. Als je nieuwe planten wil, dan is het een leuk idee om online zaadjes aan te schaffen en deze te planten omdat je in deze periode beter het tuincentrum van vermijden. Je kan in de tuin werken of bijvoorbeeld alle kozijnen verzien van een laagje verf. Let op: als je in een huurwoning in Zutphen woont, dan is eventueel onderhoud soms de verantwoordelijkheid van de huurder.

Deze periode is natuurlijk dé perfecte periode om een nieuwe hobby te starten. Heb je altijd al willen leren borduren, of breien? Nu is je kans! Veel webshops zijn nog open en daarom kun je veel hobbyartikelen nog wel online bestellen. Er zijn natuurlijk eindeloos veel creatieve dingen die je kan doen. Denk aan het maken van puzzels, een kleurboek (voor volwassenen) en lezen. Voor de mensen die normaal typische vakantielezers zijn en de rest van het jaar niet lezen, kunnen nu meer boeken oppakken en lekker lezen. Nu de boekenwinkels dicht zijn, bieden veel onafhankelijke boekenwinkels de mogelijkheid om boeken online te bestellen, zodat zij het hoofd boven water kunnen houden tijdens deze corona-crisis. Zo help je ook nog eens de lokale economie! En als je liever geen fysieke boeken leest kan je eventueel een e-reader aanschaffen.

Dit artikel wordt u aangeboden door huurzone.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant