Gelre Ziekenhuizen maakt korte metten met baarden

Algemeen

Gelre Ziekenhuizen maakt korte metten met baarden

ZUTPHEN - De baard moet eraf. Dat is een van de meest recente maatregelen in de strijd tegen corona die Gelre Ziekenhuizen in Zutphen en Apeldoorn heeft afgekondigd en het geldt voor patiënten met een corona-verdenking die in het ziekenhuis worden opgenomen. De reden daarvoor is dat bij escalatie van de ziekte de patiënt mogelijk geïntubeerd moet worden. Om dat goed en veilig te kunnen doen moet het gezicht glad zijn. Onder een baard wordt verstaan een baardgroei van meer dan één dag. Overigens geldt deze maatregel ook voor de medewerkers van het ziekenhuis.

De overige aangescherpte maatregelen blijven onverminderd van kracht. Gelre volgt hierbij de richtlijnen van het RIVM. Zo moet 1,5 meter afstand worden gehouden, ook in de wachtruimtes. Er mogen niet meer dan drie personen tegelijk in de lift.

De bezoekregeling, waarbij slechts één persoon de zieke mag bezoeken blijft gehandhaafd, en de bezoektijden zijn teruggebracht naar één moment per dag. Nogmaals wordt gewezen op het belang van goede handhygiëne. Verder worden er geen handen meer geschud. Als bezoekers deze voorschriften in acht nemen zegt Gelre Ziekenhuizen de veiligheid van patiënten en onze eigen medewerkers te kunnen waarborgen.

De ziekenhuizen krijgen veel telefoontjes met de vraag of bestaande afspraken doorgaan. Dat is niet nodig, want als er iets verandert aan een afspraak wordt de patiënt daar persoonlijk over geïnformeerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant