Daglenzen recyclen via BB Optiek

WARNSVELD - Contactlenzen dagelijks vervangen door een nieuw paar is hygiënisch en goed voor de ogen. De stijgende populariteit van daglenzen heeft echter ook een keerzijde. Een groot deel van de 70 miljoen jaarlijks in Nederland verkochte lenzen en hun blisterverpakking belandt bij het ongescheiden huisafval. Bovendien verdwijnen de lenzen zelf vaak rechtstreeks in het riool. Met het Recyclens Programma wil BB Optiek Brillen & Lenzen in Warnsveld er samen met fabrikant Bausch + Lomb voor zorgen dat Biotrue ONEday contactlenzen, inclusief blister en folie, volledig worden gerecycled.

De Warnsveldse opticien heeft oog voor het milieu en werkt daarom graag mee aan het recycleprogramma van de lenzenfabrikant. Dragers kunnen bij de winkel de gebruikte lenzen en de verpakking inleveren. BB Optiek stuurt het verzamelde materiaal vervolgens naar de leverancier. Daar worden de materialen gescheiden en wordt het kunststof bij een verwerkingsbedrijf afgeleverd. Van het ingezamelde materiaal worden grondstoffen voor nieuwe duurzame producten gemaakt. De aluminiumfolie gaat terug naar de producent die er weer nieuwe folie van maakt.

Inzamelbox
Bij het afhalen van een nieuwe voorraad daglenzen krijgt de klant gratis een kartonnen inzamelbox mee. Hierin verzamelt hij de lenzen, blister en folie. Is de box vol dan levert hij die in bij zijn opticien. Vervolgens ontvangt hij weer een nieuwe inzamelbox. Het karton wordt eveneens gerecycled.
De Biotrue ONEday contactlens is gemaakt van HyperGel, dat net zoveel vocht bevat als het oog zelf en extra zuurstof doorlaat. De ontwikkeling ervan is gebaseerd op de natuurlijke werking van het oog. Na zestien uur dragen bevat de daglens nog 98 procent van het vocht. Daardoor geniet de drager de hele dag van perfect kijkcomfort.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten