Zutphen maakt de buitenboel schoon

ZUTPHEN - In het kader van de landelijke Opschoondag wordt op 21 maart voor de elfde keer het zwerfafval in het buitengebied van Zutphen (Leesten, Warken, Vierakker en de Bronsbergen) opgeruimd. De actie wordt ondersteund door de gemeente Zutphen en is mogelijk door de inzet van een groep bewoners en vrijwilligers.

Zeker de zogenaamde 'scholierenroutes' kunnen altijd wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Bij voldoende aanmeldingen kan er ook in en rond de woonwijk Leesten worden opgeschoond.
Een aantal vrijwilligers heeft zich al gemeld, maar ook voor deze klus geldt: "Vele handen maken licht werk!" De groep bewoners is dan ook op zoek naar meer vrijwilligers die op zaterdagmorgen 21 maart vanaf 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur willen helpen met het opruimen van zwerfafval. Het materiaal en de afvoer van het afval wordt door de gemeente Zutphen verzorgd.
Om 10 uur verzamelen de deelnemers zich bij het bedrijf van de familie Kapper-Lammers aan de Dennendijk 2a. Na een kop koffie en een korte uitleg wordt er gestart. Na een paar uurtjes werk wordt de morgen weer bij de familie Kapper-Lammers afgesloten met iets warms.
De bewoners van het Stuit (Stedelijk Uitloopgebied) hopen ook ´gebruikers´ van het buitengebied te mogen verwelkomen. Opgeven kan per mail: stuitschoonmaakdag@hotmail.com. Graag aanmelden voor 17 maart.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten