Basketbalteam Appel&deJong/HO!?! ruim langs Deafjumpers

Algemeen

ZUTPHEN - De basketballers van Appeld&deJong/HO!?! hebben ruim gewonnen van Deafjumpers: 63-40.

De Zutphense speelsters en spelers kwamen in hun traditionele wedstrijd tegen het doventeam Deafjumpers wat moeizaam op gang getuige de 2-0 stand na vier minuten spelen. De hechte zoneverdediging verhinderde de gasten tot de zevende minuut om te scoren, terwijl de thuisploeg zelf ondertussen wel de nodige kansen wist te benutten. Dat resulteerde in een 14-9 stand aan het einde van de eerste periode. In het vervolgkwart kwam Deafjumpers tot op één punt bij de stand 14-13, maar daarna nam het Zutphense team het heft weer in handen en liep het langzaam maar zeker uit tot een 30-20 voorsprong bij rust. In de tweede helft profiteerde Deafjumpers van te gehaast spel bij het HO!?!-team en trokken de bezoekers halverwege de derde periode de stand bij 34-34 gelijk. De thuisploeg kwam op tijd tot rust en vergrootte met enkele fraaie driepunters de marge weer tot acht punten. In een puntenrijk laatste kwart konden de gasten nog tot 47-39 redelijk bijblijven. Daarna was het met mooie een-tweetjes en zorgvuldig afgeronde breaks vrijwel alleen nog maar de Zutphense ploeg die de punten produceerde. Via 63-40 werd de wedstrijd uiteindelijk bij de stand 69-43 door Appel&deJong/HO!?! winnend afgesloten.

De recreanten van Appel&deJong/HO!?! basketballen elke woensdag in sporthal De Kei in Warnsveld en hebben nog ruimte voor nieuwe speelsters en spelers. Voor meer informatie kijk op de website hobasketbalzutphen.jouwweb.