Jelle Macare (r) van FC Zutphen stuit op de keerper van de Treffers. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen tankt zelfvertrouwen na 6-0 overwinning op De Treffers.

Algemeen

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag het nodige zelfvertrouwen opgedaan na een forse 6-0 overwinning op het bezoekende De Treffers uit Groesbeek.

De overwinning kwam tot stand na een uitstekend gespeelde eerste helft die met een 5-0 voorsprong werd afgesloten. Het zelfvertrouwen is noodzakelijk omdat er de laatste 12 wedstrijden in de derde Klasse A een harde strijd gevoerd zal moeten worden om het kampioenschap. Daarin zijn medekoploper OVC'85 en ESA, dat op 2 punten staat, voorlopig de grootste concurrenten.

FC Zutphen begon met goed uitgevoerde combinaties en in hoog tempo aan de wedstrijd. De tegenstander, die in Groesbeek de Zutphenaren op 3-3 had gehouden, werd opgejaagd. De eerste kans was voor Jelle Macare, maar hij stuitte op de goed ingrijpende doelman Bas van Egeren. Maar in de zesde minuut liet Macare, via een prima actie, zijn directe tegenstander opnieuw zijn hakken zien. Zijn voorzet was niet te missen voor Nathan Greven en de 1-0 stond op het scorebord.
De Treffers trachtte wat terug te doen, maar de na een blessure teruggekeerde Marijn Sangers stopte de kopbal van Patrick van Heesakkers uitstekend. Aan de andere kant belandde een schot van Nathan Greven, na een goede actie, net naast. Maar in de zeventiende minuut viel de 2-0 na een prachtig doelpunt. Rik Vlutters werd middels een uitstekende dieptepass van Nathan aangespeeld, en zorgde met een hard en geplaatst schot voor de verdiende tweede treffer. Nu waren de Zutphenaren helemaal los. Een schot van Luuk Meijer belandde op de lat en even later overkwam Jelle Macare hetzelfde, na een geweldige actie van Lars Huber. Een doelpunt kon niet uitblijven. En de 3-0 viel in de 32ste minuut door opnieuw Rik Vlutters, nu na goed voorbereidend werk van Niek Bakkerweerd. Even later had Nathan Greven pech dat zijn schot net over het doel belandde na een goede combinatie met Lars Huber. Maar in de 37ste minuut was het middenvelder Lars zelf die na een fraaie steekbal van Rik Vlutters voor de 4-0 zorgde. En of dat al niet genoeg was, viel in de 42ste minuut de 5-0. Khen Bakkerweerd stond aan het eind van opnieuw een mooie aanval tussen hem, Lars Huber en Nathan Greven. Rik Vlutters had het halve dozijn al voor de rust kunnen volmaken, maar zijn inzet belandde nipt over het doel.

In de tweede helft was er aanzienlijk minder te genieten. De Treffers kreeg een goede mogelijkheid via invaller Bas Hendriks, maar hij zag zijn schot net naast gaan. Spits Niek Bakkerweerd stuitte tot twee maal toe op doelman Van Egeren. Deze stopte ook een hard schot van Luuk Meijer. In de 70ste minuut wisselde FC Zutphen dire spelers. Jesse de Vries, Sem Veeger en Lucas Hengstenberg, die debuteerde in het vlaggenschip, kwamen in het veld voor Khen Bakkerweerd, Niek Bakkerweerd en Jelle Macare. In de 76ste minuut was er een snel uitgevoerde aanval, die werd opgezet door Lars Huber. Hij bediende Jesse de Vries, die op snelheid door de verdediging sneed en doelman Van Egeren kansloos liet: 6-0. FC Zutphen vond het verder prima en speelde de wedstrijd rustig uit. Lars Huber werd tot man of the match gekroond.
De Zutphenaren gaan in de komende wedstrijd op bezoek in Heelsum bij rodelantaarndrager Redichem.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Koen Hulleman, David te Slaa, Hidde van Kalker, Khen Bakkerweerd ( 70. Lucas Hengstenberg), Rik Vlutters, Niek Meijer, Lars Huber, Jelle Macare ( 70. Sem Veeger), Niek Bakkerweerd ( 70. Jesse de Vries), Nathan Greven.