The Full Circle. Foto: PR
The Full Circle. Foto: PR (Foto: )

Full Circle speelt in Zutphen

ZUTPHEN - De inmiddels in Zutphen en Deventer bekende band The Full Circle treedt op 26 januari op in café 'De Deur' in Zutphen. De muziek begint om 15 uur.

The Full Circle is een formatie van zes muzikanten die allemaal hun sporen in de muziek hebben verdiend. Dat geldt niet alleen voor hun muziekkeuze, maar ook voor de harmonie van de stemmen die de band zo uniek maakt. De naam van de band is tevens de titel van een nummer van de Byrds en verwijst naar het van repertoire 'Westcoastmusic' uit de jaren zestig en zeventig. De band begon rond 2010 als een (semi) akoestisch trio dat voornamelijk nummers van groepen als de Eagles, Crosby Stills Nash & Young, Byrds, Allman Brothers en Flying Burrito Brothers speelde. Na enige tijd ontstond de behoefte om behalve als trio ook in een complete bandbezetting te kunnen spelen.
Kenmerkend voor het repertoire zijn uiteraard de (complexe) meerstemmige zangpartijen. Bovendien zijn optredens een feest van herkenning voor jong en oud omdat het overgrote deel van de nummers een vaste plek heeft in de top 2000. Inmiddels heeft The Full Circle als trio en als band een behoorlijk aantal optredens achter de rug.
De zes ervaren muzikanten zijn afkomstig uit diverse bands. Zij vonden elkaar in de liefde voor dit specifieke repertoire. The Full Circle bestaat uit Ton Weideman (akoestische gitaren en zang), Hans van Braak (gitaar en zang), Lawrence Simon (elektrische gitaren en zang), Maarten Wolsink (elektrische en akoestisch gitaar en zang), Ferry Reindorp (bas en zang) en Ron Bijland (drums). Meer informatie op de facebookpagina van de band en op de website.

www.thefullcircle-band.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden