Jaar 2020 begint positief voor vrijwilligers wijkteam Noordveen

ZUTPHEN - Het lijkt erop dat er toch nog een toekomst is voor het Wijkteam in de Zutphense wijk Noordveen. De vier vrijwilligers, die al jaren de kar trekken, wilden niet meer zonder hulp verder. Waar de afgelopen jaren amper respons kwam op de oproepen om hulp lijken zich bij de eind vorig jaar georganiseerde brainstormavonden genoeg mensen te hebben gemeld om hoop te houden op voortzetting van het goede werk.

Of de al jaren actieve vrijwilligersgroep Wijkteam Noordveen in 2020 nog door zou kunnen (als team èn met de Week van de Wijk), hing af van of zich voldoende nieuwe mensen zouden aanmelden. Tot nu toe kwam er geen versterking, terwijl er toch genoeg signalen waren dat het werk van de vier vrijwilligers van het wijkteam erg gewaardeerd werd. Maar de rek was uit het zittende team als het in 2020 nog langer zonder versterking door zou moeten gaan. Zodoende kozen Frans Eggermont, Katja Manuela, Frans Manders en Chantal Elskamp ervoor dat ook niet te doen. De vraag was dus: Is er in 2020 nog een wijkteam en een Week van de Wijk?
Het wijkteam vertelt: "Duidelijk was in elk geval dat het wijkteam een nieuwe werkwijze zou moeten kiezen om te kunnen blijven bestaan èn dat ondersteuning een voorwaarde was. Eind 2019 organiseerden wij twee brainstormavonden waar wijkbewoners en betrokken beroepskrachten voor uitgenodigd waren. De opbrengst van die avonden was goed. Wij ontvingen ondersteuning voor het meedenken over voortzetting van de werkzaamheden van het wijkteam, bij het organiseren van bijeenkomsten voor Noordveen èn onze jaarlijkse feestweek de Week van de Wijk."
"Er is voor gekozen om in werkgroepen te gaan werken, die per activiteit of taak bestaan uit één of meerdere wijkteamleden, maar ook andere wijkbewoners en beroepskrachten. De eerste aanmeldingen voor het meedoen in een werkgroep mochten we inmiddels ontvangen. Ook hebben zich twee wijkbewoners gemeld die denken in de loop van het jaar tijd vrij te kunnen maken om wijkteamlid te worden."
De vrijwilligers van het Wijkteam Noordveen beginnen 2020 daarom positief: Op dinsdagavond 21 januari is er in het DWK-gebouw een nieuwjaarsbijeenkomst voor alle bewoners van de wijk en voor alle betrokken organisaties en beroepskrachten. Op de website van het wijkteam is daarover binnenkort meer te lezen. Wie automatisch geïnformeerd wil worden over nieuws voor Noordveen kan zich op de website aanmelden voor de e-mailservice.

www.noordveenzutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten