Foto: Petra van Vliet
Foto: Petra van Vliet

Een gastvrije Kerstavond voor vluchtelingen

Een gastvrije Kerstavond voor vluchtelingen

ZUTPHEN - Ook dit jaar houdt Buddy to Buddy op kerstavond een Eat & Meet, waarbij gastgezinnen hun huis kunnen openstellen voor een vluchteling(gezin). Er wonen momenteel ongeveer zevenhonderd vluchtelingen op het AZC in Zutphen. Voor alle vluchtelingen die dat willen, biedt Buddy to Buddy de mogelijkheid om een avond door te brengen in huiselijke sfeer. De vluchteling krijgt de kans om deel te nemen aan een echt kerstdiner. "De afgelopen jaren hebben we geweldige ervaringen opgedaan met het organiseren van gastvrije avonden. De ervaring leert dat het voor veel vluchtelingen een verademing is om even uit de drukte van zo'n grote opvang te zijn, om gewoon op de bank te kunnen zitten, televisie te kijken of een spelletje te doen. Warmte, fijne ontmoetingen en een huiselijke sfeer."

Om Eat & Meet mogelijk te maken is Buddy tot Buddy op zoek naar gastgezinnen die in en rondom Zutphen wonen. Concreet wordt van hen gevraagd om hun gasten tussen 17.00 – 17.30 uur op te halen bij de receptie van het AZC, hen gastvrij te onthalen in hun huis (voor of samen met) hen te koken en de avond op een genoeglijke manier samen door te brengen. De gasten moeten na afloop weer teruggebracht worden naar het AZC.

Gastgezinnen die zich willen opgeven kunnen dat doen door zich tot uiterlijk 17 december aan te melden via een online formulier. Aanmelders worden gebeld op het moment dat er een match is. Het is goed mogelijk dat het aanbod groter blijkt dan de vraag. "We weten daarom nog niet of we elk gastgezin ook kunnen koppelen. We vragen hiervoor begrip".

www.buddytobuddy.nl/zutphen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten