Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Nieuwe routes voor 'Grote Veld' veldtoertocht

VORDEN - Zondag 8 december organiseert de Vordense fietsclub VRTC 'De 8 kastelenrijders' voor de 37ste keer haar 'Grote Veld' veldtoertocht met nieuwe routes in de mooie omgeving van het bosrijke Vorden en Lochem.

Leden van de VRTC zijn al weer druk in de weer met de voorbereidingen met dit keer veel stukken van de nieuwe MTB route Grote Veld en Lochemseberg erin om de deelnemers op 8 december een nog mooiere tocht te kunnen voorschotelen. Deze veldtoertocht staat op de kalender van de (N.T.F.U.) Nederlandse Toer Fiets Unie en staat bij de meeste veldrijders hoog aangeschreven op hun te fietsen tochten. Ook fietsers die geen lid zijn van de NTFU zijn van harte welkom en kunnen ook deelnemen aan de klassieker onder de veldritten.

De start is tussen 8.30 uur en 10.00 uur bij de kantine van de voetbalvereniging Vorden aan de oude Zutphenseweg 11 te Vorden. De deelnemers gaan via het Grote Veld met het nodige klimwerk naar de Lochemse berg. Daarna gaat de route via de Wildenborch weer terug naar het startpunt. Er zijn twee afstanden waaruit men kan kiezen, 30 km of 45 km. De routes lopen grotendeels via mooie bospaden en zandwegen met tussendoor een enkele harde weg.

Deze veldtoertocht is mogelijk gemaakt mede dankzij de zeer goede samenwerking met diverse bos- en landgoed eigenaren. Voor sommige stukken is een eenmalige toestemming verleend en de organisatie wil dan ook dat deelnemers die de route op de gps opslaan, verzoeken om niet op andere momenten deze mooie route voor zichzelf nog een keer te rijden, waardoor de organisatie in de problemen kan komen.

Bij de controle/verzorgingspost onderweg worden een drankje, warme bouillon en ook de traditionele gehaktballetjes en broodjes verstrekt. Altijd een goed en gezellig moment om je ervaringen met andere deelnemers te delen. Daar is ook een materiaal en EHBO post aanwezig om eventuele pechgevallen verder te kunnen helpen. De gehele tocht is duidelijk met pijlen uitgezet en verder in secties verdeeld zodat de organisatie in geval van nood snel de plaats van ongeval/ pech kan bereiken. Ook via een 06-nummer, welke de deelnemers mee krijgen, is tijdens de rit de organisatie bereikbaar. Leden van de V.R.T.C. controleren 's morgens regelmatig de rit en brengen indien nodig extra pijlen aan.

Na afloop kunnen de deelnemers zich douchen, de fiets afspuiten en een hapje en een drankje nuttigen in de kantine van de voetbalclub Vorden. Leden van de N.T.F.U. betalen het gebruikelijke tarief van 4 euro en niet-leden betalen 5 euro. Jeugdige deelnemers tot 15 jaar mogen gratis deelnemen.

Voor verdere informatie, zie de website.


vrtcvorden.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten