Rik Vlutters van FC Zutphen (r) in fel duel met een speler van ESA. Foto: Hans ten Brinke
Rik Vlutters van FC Zutphen (r) in fel duel met een speler van ESA. Foto: Hans ten Brinke (Foto: HANSTENBRINKE)

Volwassen spelend FC Zutphen boekt verdiende 0-2 overwinning bij ESA in Arnhem.

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag in Arnhem een knappe 0-2 overwinning geboekt bij het op de derde plaats staande ESA in Arnhem. Het was een aantrekkelijke wedstrijd waar op het scherpst van de snede gestreden werd. De thuisploeg met de sterk spelende Tom Titarsolej in de gelederen, toonde aan niet voor niets hoog op de ranglijst te staan. Maar de jonge ploeg van FC Zutphen had geleerd van de nederlaag in Eefde, en ging volop de persoonlijke duels aan.

Dat resulteerde al vroeg in het uitvallen van routinier Joost van Vliet. Maar de kracht van FC Zutphen zat deze middag ook in het feit dat de vervangers uitstekend in vielen, en de keuzemogelijkheden van de trainers daardoor alleen maar vergrootten. Ook de verdediging stond deze middag onder leiding van de geroutineerd en goed keepende Marijn Sangers als een huis en wist knap de nul over de streep te trekken.

Voor aanvang van de wedstrijd moesten de Zutphenaren Khen Bakkerweerd missen vanwege een blessure en Niek Bakkerweerd, die de hele week ziek was geweest.Beide ploegen begonnen afwachtend, maar na 10 minuten ontbrandde de partij. FC Zutphen onderscheidde zich doordat men elkaar wat gemakkelijker vond in de combinaties. En dat resulteerde in de 12de minuut in een knappe goal van Rik Vlutters. Een prima actie van Nathan Greven, die zich op rechts vrij speelde en uitstekend teruglegde op Rik Vlutters, die bekwaam afrondde, 0-1. Even later was het Jesse de Vries die alleen op doelman Remon Elbers afstevende, maar ten onrechte door de overigens prima leidende scheidsrechter werd terug gefloten wegens buitenspel. Aan de andere kant was er een goede mogelijkheid voor Tom Titarsolej, die echter via een corner onschadelijk werd gemaakt door de goed ingrijpende Marijn Sangers.

In de 30ste minuut moest Joost van Vliet zich na een duel, waarin hij geblesseerd raakte, laten vervangen door Jan van der Mark, die een goede wedstrijd zou spelen. Net in het veld gekomen zijnde, was er een mooie aanval via Jan van der Mark, die Lars Huber in staat stelde om te scoren, maar zijn schot ging over het doel. Even later was er echter een enorme kans van Honorio Bambi die alleen voor doelman Sangers op dook, maar deze kwam als overwinnaar uit de strijd.
Kort daarna was er een goed schot van Tom Titarsolej die net naast het doel belandde. Vlak voor rust verprutste FC Zutphen een unieke mogelijkheid door een indirecte vrije trap in het strafschopgebied te missen.

Na de rust was het FC Zutphen diede bovenliggende partij was. De duels werden steeds meer gewonnen, en er werd geconcentreerd gespeeld. In de 65ste minuut kwam Koen Hulleman voor Hidde Ruessink.Kort daarna was er een enorme kans voor Luuk Meijer na een goede voorzet van Jesse de Vries, maar hij schoot veel te zacht in. Even later was het Lars Huber, die net voorlangs schoot en Nathan Greven, die na een goede actie in een moeilijke hoek op doelman Elbers stuitte.
In de 72ste minuut kwam Sem Veeger voor Jelle Macare. En ook dit bleek een gouden wissel. Eerst was er nog een vloeiende aanval van FC Zutphen waarbij de inzet van Luuk Meijer van de lijn werd gehaald. In de daaropvolgende tegenaanval, belandde de bal in het zijnet bij Marijn Sangers.

Beide ploegen gingen vol op de aanval. Maar het was FC Zutphen dat in de 82ste minuut de wedstrijd besliste, doordat men over een groter aantal individueel sterke spelers beschikte. Het was Sem Veeger, die na een prachtige actie de bal prima teruglegde op Lars Huber, die onhoudbaar raak schoot, 0-2. Daarna kreeg Rik Vlutters nog een goede kans na een uitstekende actie van Nathan Greven, maar hij schoot over. Aan de andere kant moest Marijn Sangers nog een keer handelend optreden, maar de Zutphenaren sleepten met veel passie en inzet de overwinning binnen, en bleven zo koploper in de derde klasse.

Opstelling FC Zutphen
Marijn Sangers, Hidde Ruessink ( 65. Koen Hulleman), David te Slaa, Hidde van Kalker, Joost van Vliet (30. Jan van der Mark), Lars Huber, Rik Vlutters, Luuk Meijer, Jelle Macare( 72. Sem Veeger), Nathan Greven, Jesse de Vries.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten