Warnsveldse Boys herstelt zich tegen VV Activia met klinkende zege

Algemeen

WARNSVELD - Op het mistige en koude sportpark 't Braamveld kwam Warnsveldse Boys lastig uit de startblokken afgelopen weekend. De eerste mogelijkheden waren duidelijk voor VV Activia maar de latere man of the match Lars Metselaar hield zijn team goed in de wedstrijd door enkele uitstekende reddingen.

Langzaam begonnen de Warnsveldse Boys steeds meer in hun spel te komen en werd de bal eenvoudig rondgespeeld. Door diepgang van de backs kwam er meer gevaar. In de 12de minuut resulteerde dat in de 1-0 voor Warnsveldse Boys. Dat niet alles is wat het lijkt te zijn bleek wel toen Sjoerd Eckhardt een voorzet wilde geven die zeer nauwkeurig in de bovenhoek bij de tweede paal viel. Daarna begon Warnsveldse Boys dominanter te spelen maar VV Activa was nog een tweetal keren gevaarlijk in de omschakeling. In de 15de minuut scoorde Stijn Obdeijn de 2-0 na een voortreffelijk opgebouwde aanval uit het boekje via de linkerkant waar de assist van Leon Knuttel kwam. In de 41ste minuut kwam de 3-0 op het scorebord na een assist van Matthias Hoorn op Stijn Obdeijn, die deze kans keurig afrondde. Dit was ook de ruststand in Warnsveld.

Warnsveldse Boys kwam wat stijfjes uit de kleedkamer en dit was het moment dat VV Activia in de 50ste minuut de 3-1 op de borden kon zetten. Daarna namen de Warnsveldse Boys het heft weer in handen wat resulteerde in de 4-1. Na een splijtende pass door het hart van de defensie van Kevin van Kooij maakte Steijn Obdeijn zijn hattrick van de middag. In de 83ste minuut gingen Leon Knuttel en Bart Spijkers druk zetten op de back en de keeper. De keeper wist zich geen raad en schopte de bal tegen Leon Knuttel aan. Leon Knuttel bedacht zich geen moment en maakte de 5-1. Het slotakkoord werd verzorgd door Jelger Ruikes. Na een assist van Hidde Broer schoot Jelger Ruikes van buiten de 16 meter de bal droog en hard in de hoek: 6-1. Dit was tevens ook de verdiende eindstand na een goede wedstrijd van Warnsveldse Boys.

Na het verlies van vorige week hebben de Warnsveldse Boys zich herstelt en een aantal dingen waren goed om te zien, waaronder dat Leon Knuttel en Bart Spijkers definitief terug zijn na hun kruisband blessures. Spelers uit de JO-19 die moeiteloos kunnen instromen en een elftal die met veel energie met elkaar en voor elkaar willen werken om de drie punten in Warnsveld te houden.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg komt de winterstop in beeld. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Colmschate '33 om 14.00 uur op het programma waarna Warnsveldse Boys de eerste seizoenshelft afsluit op zondag 15 december om 14.00 uur op 't Braamveld tegen SV Vaassen.