Foto: PR
Foto: PR

Geen gemeentekerstbomen meer in Zutphen en Warnsveld

ZUTPHEN/WARNSVELD - Op de plekken waar de gemeente Zutphen ieder jaar grote verlichte kerstbomen plaatst blijft het dit jaar donker. Als onderdeel van de bezuinigingen heeft de gemeente besloten geen kerstbomen meer te plaatsen.

Door Alize Hillebrink

Ieder jaar plaatste de gemeente Zutphen grote, verlichte kerstbomen op verschillende locaties in Zutphen en Warnsveld, zoals bij het beeld 'De wandelende man' in De Hoven, Dierenweide 't Spiker in Warnsveld, de Stationsstraat en op de Groenmarkt.

"Vorig jaar heeft het college besloten een groot pakket aan bezuinigingsmaatregelen door te voeren, dat de fysieke leefomgeving van de stad raakt," zegt een woordvoerder. "Onderdeel van dit pakket is de maatregel om met ingang van december 2019 geen kerstbomen meer te plaatsen."

Het niet-plaatsen van de bomen inclusief verlichting levert de gemeente een besparing op van 3.700 euro. De bezuiniging maakt onderdeel uit van een groter pakket aan maatregelen die de gemeente een kostenbesparing van 160.000 euro moeten opleveren. "De inhoud van de plantenbakken aan de Hofstraat ter hoogte van de Walburgiskerk maken hier ook onderdeel vanuit," zegt de woordvoerder. Deze werden jaarlijks gevuld met bloemen, maar vanwege het besluit bleven de bloemetjes uit. Vanaf nu dus ook geen kerstbomen meer.

Actie
Om toch te kunnen genieten van een kerstboom in het dorp zijn de inwoners van Warnsveld een actie gestart. De vrijwilligers van de Dierenweide 't Spiker, de Dorpsraad en de Buurtvereniging Dorskampkwartier vinden dat er een kerstboom moet komen, schrijven ze op Facebook. Sponsors en hulptroepen kunnen zich melden via mail info@dierenweidehetspiker.nl, dorskampkwartier@live.nl, info@dorpsraad-warnsveld.nl. Zie ook de Facebookpagina's: 'Dorpsraad Warnsveld' en 'Dierenweide 't Spiker'.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten