Wilskracht gevangen in een foto, in India. Foto: Wim Brummelman
Wilskracht gevangen in een foto, in India. Foto: Wim Brummelman

Fototentoonstelling in het Tramstation en film uit 1962 over Harfsen

Algemeen

GORSSEL - Op zaterdag 2 november van 10.30 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur, organiseert de Historische Vereniging De Elf Marken een Open Huis in het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, in Gorssel. Tot 3 december zijn dan in de presentatieruimte foto's te zien die Wim Brummelman heeft gemaakt in India.

Wim Brummelman (Harfsen, 1952) was van 2008 tot 2012 correspondent voor NRC Handelsblad in Zuid-Azië, met New Delhi als standplaats. Naast zijn werk als schrijvend journalist probeerde hij de expressieve wilskracht van 'gewone' Indiërs in beelden vast te leggen. Het gaat om mensen die (vaak) in moeilijke omstandigheden moeten overleven, maar (meestal) vastberaden en trots de wereld inblikken. Zij maken India 'shining'.
De foto's zijn van nabij te zien op de open dag op zaterdag 2 november. Wim Brummelman is die dag aanwezig om te vertellen over zijn werk en om vragen te beantwoorden. Naast de geëxposeerde foto's is er een doorlopende diapresentatie van nog meer beelden uit onder andere India, Pakistan, Afghanistan en Sri Lanka.
In de presentatieruimte wordt een aantal malen de dorpsfilm uit 1962 vertoond over oud-Harfsen. Deze film is ingesproken door Ab Siebrink en duurt circa 50 minuten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant