De winnaars Willemijn (3), Robin (1) en Lara (2) met hun vredesposters. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau
De winnaars Willemijn (3), Robin (1) en Lara (2) met hun vredesposters. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Zutphense leerlingen doen mee aan internationale Peace Poster wedstrijd

Algemeen

ZUTPHEN – De Zutphense scholieren, Robin en Lara van de John F. Kennedyschool en Willemijn van de Jan Ligthartschool zijn de nummers 1, 2 en 3 van de Zutphense ronde van de wereldwijde vredesposterwedstrijd van Lions International. De poster van Robin mag door naar de districtsronde. Het thema van deze jaarlijkse wedstrijd is dit keer 'reis van vrede'.

Een deskundige jury beoordeelde de inzendingen woensdag en maakte de winnaars bekend. Een eervolle vermelding ging naar Bente en Ella van Vrijeschool de Zonnewende. Alle deelnemende posters zijn op zaterdag 19 en zondag 20 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur, gratis te bewonderen in de Wijngaard aan de Wilhelminalaan 3 in Zutphen.

Elk jaar organiseert Lions International een wereldwijde vredesposterwedstrijd voor kinderen in de leeftijd van 11 tot 13 jaar. Lionsclub Kattenhaven heeft drie Zutphense basisscholen gevraagd met hun groepen 8 hieraan mee te doen: de Jan Ligthartschool, de John F. Kennedyschool en Vrijeschool De Zonnewende. Print2pack uit Vorden sponsorde het papier waarop het thema kon worden verbeeld.

Finale in Amerika
De jury selecteerde de top drie. De nummer één gaat door naar de districtsronde waarna de nationale ronde volgt en uiteindelijk de internationale finale in Amerika.

Ook meedoen?
Scholen die belangstelling hebben om ook met groep 8 mee te doen aan de wedstrijd in 2020 kunnen contact opnemen met zutphenkattenhaven@lions.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant