Warnsveldse Boys viert de winst op KCVO uit Vaassen. Foto: Suzanne Halfmouw
Warnsveldse Boys viert de winst op KCVO uit Vaassen. Foto: Suzanne Halfmouw

Winst Warnsveldse Boys na slecht spel tegen KCVO

WARNSVELD - Zondag 6 oktober stond de derde wedstrijd op het programma van de Warnsveldse Boys tegen KCVO uit Vaassen. Het was een regenachtige en koude zondagmiddag op het sportpark 't Braamveld. De Warnsveldse Boys belooft haar publiek altijd te trakteren op passie, lef en durf. Echter deze regenachtige zondagmiddag heeft aangetoond dat de bal altijd rond is en goed voetbal spelen toch veel moeilijker is dan dat het lijkt.

De gasten uit Vaassen waren vanaf minuut één scherp in de duels en dat resulteerde in een zeer grote kans binnen één minuut spelen. Deze kans werd door de uitstekend keepende Lars Mestelaar gestopt. Dat heeft Lars daarna nog een paar keer moeten doen om de Warnsveldse Boys in de wedstrijd te houden. Warnsveldse Boys kwam maar niet in de wedstrijd en kreeg het moeilijk voor elkaar om het positiespel te spelen waar ze zo goed in zijn. Onverwachts was het ook toen uit een schitterend genomen vrije trap Cas Lankhorst de 1-0 voor Warnsveldse Boys op het score bord kon plaatsen. Vanaf twintig meter liet het linkerbeen van Cas de keeper van KCVO volledig kansloos. Het openingsdoelpunt werkte niet bevrijdend want de Warnsveldse Boys bleven moeite houden om in haar spel te komen. Het werd steeds meer een werkwedstrijd, echt een zeer zware middag. In de 31ste minuut zette Yanick Nagtegaal de Warnsveldse Boys op een 2-0 voorsprong. Uit een vrije trap van Cas Lankhorst tikte Yanick de losgelaten bal van de keeper binnen en scoort zo zijn eerste competitietreffer. Het thuisteam liet KCVO weer terugkomen in de wedstrijd door een omschakelfout. Deze werd zeer goed afgestraft door KCVO in de 32ste minuut en zo was de 2-1 een feit. Dit was ook de ruststand in Warnsveld.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien. Een KCVO dat met fysiek voetbal en strijd in de omschakeling probeerde de gelijkmaker op het bord te krijgen. Warnsveldse Boys probeerde in het spel te komen om zo de derde treffer op het scorebord te krijgen. De Warnsveldse Boys kreeg wel mogelijkheden om de score uit te breiden, maar was niet succesvol in de afronding.

In de 81ste minuut gebeurde dus waar iedereen in Warnsveld ook wel bang voor was gezien het spelbeeld. Door een onnauwkeurigheid in de achterhoede kreeg na een overtreding KCVO een vrije trap op de rand van het 16 meter gebied. Deze kans liet KCVO niet onbenut en verzilverde de vrije trap. De 2-2 was op dat moment zeker niet onverdiend. Beide ploegen gingen op zoek naar de winst. KCVO werd in de wedstrijd geholpen door de off day van Warnsveldse Boys die op haar beurt de punten nodig heeft om bovenin mee te blijven draaien.

In de 90ste minuut beslist Cas Lankhorst door een voortreffelijk genomen vrije trap in de bovenhoek het duel in het voordeel van Warnsveldse Boys. Het team had vandaag alle geluk, want er werd geen goede wedstrijd gespeeld en de passie en lef waren minder aanwezig dan tegen Overwetering. De belofte van de punten heeft het team waar gemaakt door de 3-2 overwinning. En slechte wedstrijden moet je ook winnen als je prijzen wilt pakken.

Volgende week speelt Warnsveldse Boys de uitwedstrijd tegen Diepenveen om 14.00 uur. Om vervolgens op 20 oktober de thuiswedstrijd te spelen tegen Epe om 14.00 uur. Het team hoopt iedereen wederom te mogen begroeten. Winnen en verliezen doe je in goede maar ook in slechte tijden met elkaar.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten